PACIJENTI BRUTALNO NAPALI LJEKARE: Vrijeđali ih, prijetili smrću i udarali… - Volim Podgoricu

PACIJENTI BRUTALNO NAPALI LJEKARE: Vrijeđali ih, prijetili smrću i udarali…

 

U Urgentnom centru u Zaječaru dva ljekara bila su izložena brutalnom verbalnom i fizičkom nasilju od strane pacijenta i njegove pratnje.

Kako je saopštila Ljekarska komora Srbije, ljekare su vrijeđal, prijetili im smrću, da bi jedan od kolega dobio i udarac.

Najoštrije osuđujuću ovaj napad, LKS smatra da se treba odgovorno suprotstaviti prijavom događaja.

Najoštrije osuđujuću ovaj napad, LKS smatra da mu se treba odgovorno suprotstaviti prijavom događaja.

Odnedavno je pokrenuta mogućnost onlajn prijave nasilja nad ljekarima na zvaničnoj internet stranici i Ljekarska komora Srbije je spremna da sve svoje stručne i infrastrukturne resurse stavi na raspologanje ljekarima koji se suoče sa nasiljem tokom obavljanja svoje profesionalne dužnosti, stoji u saopštenju.

LKS navodi da se maksimalno zalaže kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na najoštrijem sankcionisanju nasilnog ponašanja i uvođenju efikasnih preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se podigao nivo bezbjednosti koji je, smatraju, trenutno na veoma lošem nivou.

Nasilje nad ljekarima ne sme da bude tolerisano i zato pozivamo sve nadležne institucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije, navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor LKS dr Milan Dinić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com