VELIKA TRAGEDIJA: Majka i sin (4) se utopili, žena je skočila za djetetom i pokušavala da spase(VIDEO) - Volim Podgoricu

VELIKA TRAGEDIJA: Majka i sin (4) se utopili, žena je skočila za djetetom i pokušavala da spase(VIDEO)

Starija žena koja je ostala na obali dozivala je ribare i ponavljala: “Moje drugo dijete…” 

Nedaleko od Vukovara, na obali Dunava, pronađeno je tijelo četvorogodišnjeg dječaka.Prema nezvaničnim informacijama, u petak oko 12 časova na obalu je došla žena s djetetom i jedna starija gospođa. Zajedno su šetali uz reku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom trenutku dječak je pao niz rub i završio je u brzoj rijeci. Za njim je odmah u rijeku skočila mlađa žena za koju se vjeruje da je djetetova majka.

Pokušavala je uhvatiti dječaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine.

Dunav je na tom dijelu gdje je dječak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspijela uhvatiti dijete jer se i ona utopila, odnosno nestala ispod površine vode.

Sav taj užas na obali gledala je starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka djeteta i majka nestale žene. Ona je vriskom u pomoć dozvala ribare koji su se nalazili stotinjak metara dalje. Pozvali su odmah policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu vidjeli nijedno tijelo u Dunavu.

Tijelo nesrećnog djeteta ubrzo je pronađeno dvjesta metara dalje od mjesta gdje je upalo u vodu.

Hitna pomoć je odmah stigla, pokušali su da reanimiraju nesrećnog dječaka, ali nažalost bez uspjeha. Dječak je odvezen u vukovarsku bolnicu na patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se djelimično uspjelo utvrditi kako je upao u rijeku.

Stigli su na mjesto tragedije i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, držeći se za uže na obali, kako ih ne bi odnijela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav je pretraživala i Gorska služba spašavanja, kao i policija.

– Možemo potvrditi jedino da je pronađeno mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta i da tragamo za još jednim tijelom. Žena koja je očevidac događaja pod velikim je šokom i stresom, pa se od nje ne mogu trenutno dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Vjerujemo da se radi o jednoj porodici, baki, majci i unuku, ali to još istražujemo – rekao je kratko portparol vukovarsko-sremske PU Domagoj Džigumović.

Navodno je sve vrijeme u policiji baka ponavljala „moje drugo dijete“ tako da se ne zna šta govori, kao ni na koga misli.

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su dolazili na obalu Dunava ne bi li nekako pomogli spasiocima u pronalasku tijela nestale žene.

(Izvor:Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com