Koljenšić želi da prizna učešće u ubistvu Nikole Bojovića da bi zaustavio krvnu osvetu! - Volim Podgoricu

Koljenšić želi da prizna učešće u ubistvu Nikole Bojovića da bi zaustavio krvnu osvetu!

Ako Nikšićanin Ratko Koljenšić (42) crnogorskom tužilaštvu prizna učešće u ubistvu Nikole Bojovića, taj sporazum o priznanju krivice trebalo bi da bude krunski dokaz na suđenju optuženima za ovu likvidaciju iz 2013. u Beogradu.

To je za “Blic” rekao Dragoslav – Mišo Ognjanović, advokat Anđelke Bojović, majke ubijenog Nikole, dan nakon što se u crnogorskim medijima pojavila vijest da je branilac Ratka Koljenšića, optuženog za učešće u atentatu, još krajem jula podgoričkom Višem tužilaštvu uputio prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice i da još čekaju odgovor.

Kao razlog za tu odluku mediji navode strah Koljenšića za budućnost svoje porodice i sebe.

”Nakon izlaska iz pritvora ubijen je Slobodan Šaranović za koga nije postojao apsolutno nikakav materijalni dokaz o njegovom učešću u ovim krivičnim djelima. Poslije toga svi smo upoznati da je postojao i planirani napad na Ratka Koljenšića. Nadamo se da će porodica Bojović odustati od drugačijeg načina rješavanja ove stvari, osim one koja je zakonom propisana, da će se spriječiti dalja eskalacija i dalja osveta protiv osvete jer tome ne bi bilo kraja” – rekao je Boris Marinović, advokat optuženog Koljenšića.

Ovim je očigledno aludirao na hapšenje u julu kada je Anđelka Bojović, Nikolina i Lukina majka, uhapšena u Nikšiću, blizu Koljenšićeve kuće.

Na saslušanju je rekla da je “željela samo da vidi gdje živi ubica njenog sina”. S njom je bio i rođak Matija Bojović, a kod njih su nađene slike Koljenšićeve kuće.

Advokat optuženog Koljenšića nije mogao da precizira na koliko bi njegov klijent, ako potpiše sporazum sa tužilaštvom, mogao da bude osuđen.

 Branitelj Bojovića Ognjanović napominje da ako Koljenšić sa crnogorskim tužilaštvom potpiše sporazum, tu njegovu izjavu mora da verifikuje i srpski Specijalni sud pred kojim se vodi postupak za ovaj zločin, i da je tretira kao dokaz.

”Na ministarstvima pravde Srbije i Crne Gore je da potpišu saglasnost da Koljenšić služi kaznu prema svojoj želji, a to će vjerovatno biti u Crnoj Gori” – objašnjava advokat Ognjanović.

Prema aktima tužilaštva Koljenšić je za novčanu nadoknadu postao član te grupe, organizovao je prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd, gdje mu je 29. aprila 2013, desnom rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka Bojovića, nakon čega je ovaj u metu rafalno ispalio 15 hitaca.

Dužan da prizna sve

Ako dođe do potpisivanja sporazuma, Koljenšić je dužan da prizna sve ono što mu nadležni tužilac stavlja na teret. Prema do sada nepotvrđenoj optužnici u Crnoj Gori, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije njegovog brata Nikolu.

(Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com