MOTIV ZA LIKVIDACIJU: Sestra kralja prostitucije ubijena u Beogradu! - Volim Podgoricu

MOTIV ZA LIKVIDACIJU: Sestra kralja prostitucije ubijena u Beogradu!

Kontroverzni biznismen, nekrunisani kralj prostitucije na Balkanu i poznati makro Dilaver Leku Bojku, ubijen je prije tri nedelje, a prema najnovijim saznanjima, upravo ta likvidacija ima veze sa ubistvom u Beogradu od prije 20 godina.

 Smrt jednog od glavnih bosova albanske mafije nije razjašnjena,a sumnja se da je u pitanju krvna osveta. Međutim, kako se saznaje, opomena za Bojkua stigla je mnogo ranije. Tačnije, dvije decenije ranije. Onog dana kada je usred Beograda ubijena njegova mlađa sestra, po zanimanju – čistačica.

– Lija Ahmetović je ubijena 6. novembra 1998. godine oko 22 sata, na trolejbuskoj stanici u tadašnjem Bulevaru mira, blizu Hajd parka. Ubica je u nju pucao iz sačmare, kada je izašla iz trolejbusa i krenula kući u obližbnoj ulici. Bila je čistačica u jednom institutu i vraćala se s posla – priča sagovornik koji je upoznat sa ovim slučajem.

U prvom trenutku operativaca je bilo nejasno zašto bi iko ubio ženu, uzornu majku u suprugu, bez ikakve mrlje u životu, na prvi mah bez kontakta sa podzemljem.

– Detaljno je pregledan teren u blizini mesta ubistva. Pročešljan je park i zanimljivo je da su nađene patrone koje, međutim, nije bilo moguće povezati sa sačmarom iz koje je pucano na nesrećnu ženu. Ubrzo je takođe iz sačmare, pucano na automobil parkiran kod Bogoslovije, pa se posumnjalo da su možda dva događaja povezana. Nije bilo moguće naći spregu pa nije odbačena mogućnost da je pucač koji ide okolo sa sačmarom i da puca nasumice – dodaje izvor.

Istovremeno, policija je u nadi da će se utvrditi pravi motiv ubistva Lije Ahmetović i uhapsiti likvidatora, češljala njen život, privatne i poslovne kontakte.

– Kao čistačica radila je na jednom institutu koje je u to vrijeme bio opremljen alarmima i najboljim sistemom zaštite. Posumnjalo se da ju je možda neko vrbovao da iznosti neke podatke, ali je utvrđeno da je sve bilo pod ključem, ta da ona kao čistačica nije mogla da dođe u dodir ni sa jednim važnijim dokumentom, pa je i taj smer istrage pao u zapećak – navodi sagovornik.

A policija tada dolazi u prvi kontakt sa Dilaverom Bojkuom, koji je sa rođenim bratom došao iz Makedonije da bi preuzeo posmrtne ostatke.

– Zbog takoreći nikakve razmene informacija sa policijama iz susednih zemalja tada u Beogradu, niko nije znao ko je Dilaver Bojku, da je trgovac ženama, i to veliki. Kada je došao da preuzme sestrino telo da bi je sahranio u Makedoniji, policija je saznala da se porodica Lije takoreći odrekla jer se udala za čoveka koji nije njihove nacionalnosti i koga oni, po svmeu sudeći, nisu mogli da prihvate – ističe izvor.

Utvrđeno je da se Lija udala za čoveka čiji je otac bio vojno lice, preselili su se u Beograd i tu su imali skladan brak bez trzavica. Sve ono što njihova porodica, najblaže rečeno sklona kriminalu, nije mogla da zamisli.

– Izabranik se nije sviđao njenoj porodici, ali nije bilo razloga da je neko od rođaka ubije zbog toga. Ako bi i hteli da spreče brak, to bi uradili mnogo ranije, ubili bi devojku ili mladića, a ne bi čekali da dobiju dete. To jednostavno nije logično – objašnjava sagovornik.

Istovremeno, ne može se odbaciti mogućnost da je metak u mlađu sestru kralja prostitucije bio namenjen njemu – kao surova opomena. Naročito ako je poznato da je krvna osveta sistem kojim su se rukovodili i ovi albanski makroi i bosovi.

Tek uprkos opsežnoj istrazi, ubistvo Lije Ahmetović je nerasvijetljeno skoro 19 godina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com