Upucao poznanika karabinom, pa ga bacio u bunar! - Volim Podgoricu

Upucao poznanika karabinom, pa ga bacio u bunar!

Apelacioni sud  ukinuo je prvostepenu presudu protiv okrivljenog Predraga Stefanovića (51), koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Živojina Joksića (50), i naložio novo suđenje.

Tokom postupka nije bilo sporno da je okrivljeni Stefanović ubio Joksića, ali je odbačen zaključak prvostepenog suda da je počinio zločin iz koristoljublja. Sud je zbog toga vratio slučaj prvostepenom sudu da preispita sve činjenice, dok je Stefanoviću produžen pritvor.

Podsjetimo, Stefanović se tereti da je u selu Udovice ubio Joksića posle kraće svađe i prepirke da bi izbegao plaćanje duga. Posle verbalnog obračuna je izašao iz prostorije u kojoj su prethodno sjedeli i otišao u ljetnju kuhinju, koja se nalazila iza Joksićevih leđa.

 Posle toga je kroz prozor na kojem nije bilo stakla pucao iz karabina, sa razdaljine od oko jednog metra, i pogodio ga u leđa.

Jedan metak je bio koban za Joksića. Potom je njegovo tijelo stavio na traktorsku prikolicu, uvio u plastičnu mušemu i odvezao u mjesto Orešac. Tijelo je bacio u napušteni bunar dubine oko 20 metara. Preko Joksićevog tijela je bacio više papirnih džakova sa cementom, kao i nekoliko džakova negašenog kreča. Kod kuće je oprao krv sa be- tona, a čauru iz karabina zajedno sa krvavom garderobom bacio na smetlište i spalio, a pušku očistio i sakrio.

Joksićev automobil „ševrolet kruz“ odvezao je i zapalio u selu Duboni u Mladenovcu.

 Posle pronalaska i hapšenja Stefanović je do detalja objasnio zašto je to uradio.

– Ubio sam ga iz karabina i telo bacio u bunar, jer mu nisam vratio dug od 20.000 eura. Prije toga sam mu obećao da ću do kraja godine vratiti pare, ali on je hteo odmah, pa smo se posvađali – rekao je Stefanović tada u policiji. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com