EUROBASKET 2017: Poraz Crne Gore od Hrvatske - Volim Podgoricu

EUROBASKET 2017: Poraz Crne Gore od Hrvatske

Dramatična završnica i drugi poraz Crne Gore na Eurobasketu – Hrvatska je savladala izabranike Bogdana Tanjevića 76:72, koji će se do kraja grupne faze boriti za treću poziciju pred nokaut fazu.

Iako je naš tim očajno ušao u meč (Hrvati vodili 15:0 na startu) i konstantno zaostajao, u finišu je moglo da dođe do preokreta.

Razigrao se Rajs, vezao osam poena u nizu, a naš tim imao je i napad kod 75:72, ali Ivanović nije pogodio za tri poena, pa je propala šansa da se makar ode u produžetak.

Do kraja takmičenja u grupi naš tim će sjutra od 14 i u četvrtak od 19.45 protiv Češke i Rumunije pokušati da upiše pobjede i kao trećeplasirana selekcija dočeka nokaut fazu.

Tajris Rajs ubacio je 22, Bojan Dubljević 17, uz 11 skokova, dok je Nikola Vučević dodao 12 koševa.

Kod Hrvata 24 poena Bogdanovića, a 13 Šarića.

Tok utakmice:

Posljednja četvrtina:

72:76 – Polovičan je Šarić sa penala i to je konačan rezultat, drugi poraz Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

72:75 – Promašio je Ivanović trojku, lopta za Hrvate, još 10 sekundi

72:75 – Šarić je prekinuo seriju Crne Gore. Tajm aut Tanjevića, 40 sekundi do kraja.

72:73 – Opet odlična odbrana naših, Hrvatima je istekao napad, a razigrani Rajs iz solo prodora donosi potpunu dramu. 58 sekundi do kraja, tajm aut Petrovića.

70:73 – Dubljević rampom zaustavlja Šarića, sa druge strane Ukić faulira Rajsa, koji pogađa oba penala. Još minut i po.

68:73 – Rajs pogađa trojku uz faul Ukića, a potom koristi i dodatno bacanje. Još 120 sekundi.

62:71 – Imali su Hrvati 11 razlike, ali je Ivanović pogodio trojku, pa Dubljević pokupio promašaj Vučevića. Međutim, ostavili su potom naši Ukića, a on je to kaznio trojkom. Još četiri minuta.

57:64 – Trojka Rajsa, pa polaganje Pavlićevića. Na minus sedam je naš tim, do kraja šest i po minuta.

Treća četvrtina:

52:62 – Na kraju treće dionice zaostajemo 10 poena. Konstantno je prednost Hrvata između 10 i 12 poena, nedostaje nam jedna serija da se potpuno vratimo u meč.

43:55 – Vučević je naš najsigurniji igrač u trećoj dionici sa šest poena, četiri je dodao Rajs, ali uz nekoliko nedopustivih odbrambenih propusta. Počeo je sedmi minut treće četvrtine.

37:49 – Tri dobra napada naših momaka završena poenima iz reketa (Vučević u dva navrata), ali smo jeftini opet primili dvije trojke od Ukića i Tomasa.

Druga četvrtina:

Vode Hrvati 43:31 na poluvremenu. Očajno je naš tim počeo utakmicu, gubio 15:0, ali je uspio da se približi na samo tri razlike 31:28. Ipak, promašili su Tanjevićevi izabranici nekoliko zicera, a Hrvati to znali da kazne i vrate prednost. Naš najbolji igrač je Bojan Dubljević sa 12 poena i pet skokova, sa druge strane 19 poena (četiri trojke) Bojana Bogdanović.

 

31:39 – U kontri 3 na 1 Ivanović je promašio trojku, dok zicere nisu iskoristili Todorović i potom Rajs poslije solo akcije. Kaznili su to Hrvati i vratili prednost od osam poena. Minut i po do odmora.

28:31 – Poslije kontre loptu je u koš položio Vlado Mihailović. Na minus tri su naši momci, koji moraju bolje braniti šut protivnika za tri poena jer je maločas nedopustivo sam ostao i kaznio odbranu Crne Gore Marko Tomas. Na polovini smo druge dionice.

22:28 – Trojka Dubljevića na startu druge dionice, potom dobra odbrana pa laki poeni za Todorovića. Ipak, propust u odbrani kaznio je Dario Šarić trojkom, ubojitim oružjem Hrvata ovog popodneva.

Prva četvrtina:

17:25 – Pogodio je Dubljević trojku sa istekom prve četvrtine, prije njega pogodio je i Pavlićević za tri, konačno su Tanjevićevi izabranici zaigrali malo bolje u napadu. Primili smo šest trojki za 10 minuta, to je Hrvatima donijelo na startu ogromnu prednost, kada je Bogdanović pogodio četiri puta sa velike udaljenosti.

11:21 – Konačno su naši došli malo do igre, četiri poena za Vučevića, ali trojke Hrvata nam prave najviše problema.

5:18– Vodili su Hrvati i 15:0 dok maler nije trojkom razbio Tajris Rajs. Najviše problema nam zasad zadaje Bojan Bogdanović, koji je pogodio već četiri trojke iz pet pokušaja.

0:10 – Loše otvaranje našeg tima. Pogodak Ukića, trojka Bogdanovića, pa nesportska Vučevića, koju je sa penala kaznio Tomas. Uslijedila je još jedna trojka Bogdanovića za 10:0 poslije dva minuta. Tajm aut Bogdana Tanjevića.

Selektor Tanjević odlučio je da utakmicu počnu Tajris Rajs, Suad Šehović, Nemanja Đurišić, Nikola Vučević i Filip Barović. Sa druge strane, Petrović je na parket poslao Ukića, Šarića, Bogdanovića, Tomasa i Planinića.

Crnogorski košarkaši igraju protiv Hrvatske treći meč u grupi C na Eurobasketu.

Izabranici Bogdana Tanjevića nakon dva kola imaju polovičan učinak. Španija je na premijeri bila prevelik zalogaj za naše momke, koji su protiv Mađara u drugom kolu opravdali ulogu favorita.

Hrvati su iskoristili dobar raspored na startu i savladali Rumune i Mađare, pa će za njih ovo biti najveći ispit od početka prvenstva.

 

Eventualna pobjeda lansirala bi naše momke u borbu za drugo mjesto u grupi pred nokaut fazu.

U našoj grupi završena je jedna utakmica trećeg kola, Mađarska je savladala Češku 85:73, dok će od 19 sati Španija igrati protiv autsajdera Rumunije.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com