TREĆI DAN PETROVAC JAZZ FESTIVALA: Muzika, iscrtavanje lica, razigrana publika… - Volim Podgoricu

TREĆI DAN PETROVAC JAZZ FESTIVALA: Muzika, iscrtavanje lica, razigrana publika…

Uz muziku, iscrtavanje lica i razigranu publiku protekao je treći dan Petrovac Jazz festivala.

  
Jučerašnji dan počeo je koncertom u podne polaznika Master Workshopa koji se od 28. avgusta održavao u spomen domu Crvena komuna u Petrovcu. Polaznici, njih desetak, juče su zajedno sa profesorom Šuletom Jovovićem demonstrirali sve ono što su naučili prethodne sedmice, a njihova svirka privukla je prolaznike, ali i kupače koji su na trenutak napustili plažu kako bi uživali u muzici. Pažnja namlađih bila je usmjerena na grupu slikarki koje su uz muziku oslikavale zainteresovane prolaznike.


Program je nastavljen u 20 časova ispred Crvene komune svirkom italijanskih uličnih svirača koji nastupaju pod imenom „Cheap Seats“, a svojom muzikom, žele da opišu mjesta koja su posjetili.

 


Gradski orkestar sa svojim već ustaljenim repertoarom još jednom je rasplesao okupljenu publiku ispred Crvene komune, a treće veče nastavljeno je koncertom Adnan Teskeredžić tria na terasi tvrđave Castello. Pored autorskih kompozicija sa albuma „Putovanja“, Teskeredžić je imao želju da odsvira i kompoziciju Vasila Hadžimanova koju je dobio dozvolu da obradi, no u tome ga je spriječio jak pljusak koji je prekinuo koncert.

Večeras program počinje ispred Crvene komune u 20 časova kada će se ljubiteljima džez muzike predstaviti Olah Vince- One man jazz bend, dok će na terasi tvrđave Castello od 22 sata nastupiti Šule Jovović sa bendom, a nakon njega i italijanski sastav Motel Kaiju.


Od večeras u budvanskom Camdus Cineplexu počinju besplatne ponoćne projekcije, a prvi u nizu biće prokazan film „Paco de Lucia“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com