Aco Đukanović prodao nekretnine Đine Marović - Volim Podgoricu

Aco Đukanović prodao nekretnine Đine Marović

Prva banka je nakon četiri godine oglašavanja prodala poslovni prostor  i garsonjeru,  u  srcu Staroga grada, koje je 2013.  zaplijenila od Đorđine Đine  Marović, supruge  nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Banka, koju kontroliše biznismen Aco Đukanović, brat lidera DPS-a Mila Đukanovića, početkom avgusta je zaključila kupoprodajni ugovor  sa Aysegul Pakkaniliar. 

Predbilježba  da je zaključen ugovor upisana je juče u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, kao teret na poslovni prostor od 36 i garsonjeru od 22 kvadrata. 

Prva banka se još zvanično vodi kao vlasnik nekretnina, ali je sa svog  sajta uklonila oglas, kojim je do skoro oglašavala prodaju tih nekretnina.

“Predmetna stambena nepokretnost nalazi se u Starom gradu u Budvi, na oko 50 metara udaljenosti od mora. Komunalno je u potpunosti opremljen.  Stambeni prostor površine 22  kvadrata nalazi se na prvom spatu stambeno-poslovnog objekta označenog kao objekat broj 1, na katastarskoj parceli broj 2781.  U okviru istog objekta, u prizemlju, u svojini Prve banke nalazi se i poslovni prostor površine 36 kvadrata”, pisalo je u oglasu Prve banke, u kom nije bila precizirana cijena za nekretnine oduzete od Marovića.

Đorđina je bila vlasnica te  dvije nekretnine do 2012. do kada su i bile upisane na njeno ime, u imovinskom kartonu  Svetozara Marovića. 

Poslovni prostori i garsonjeru Budvanka je založila kao garanciju da će njen sin Miloš uredno vraćati kredit banci Aca Đukanovića.

Prva banka 2013. godine upisana je  kao vlansik nekretnina, vjerovatno zbog nepoštovanja kreditnih obaveza mlađeg Marovića.

Banka brata nekadašnjeg premijera, Marovićima je i ranije odobravala kredite – za kredite od  577.906.04, i 73.350 eura, Svetozar je svojevremeno založio  stan od 90 kvadrata. 

Početkom jula Prva banka skinula je teret sa tog stana za kreditnu liniju od 577 hiljada eura, ali je ostala hipoteka za manju kreditnu obavezu. 

Svetozar je odmah nakon toga stan prodao slovenačkoj državljanki za 180.000 eura, ali je kupoprodaju blokiralo Specijalno tužilaštvo zbog sumnje da je imovina stečena kriminalom. 

Privremena mjera zabrane, raspolaganja i otuđenja, koju je na zahtjve Specijalnog tužilaštva donio Viši sud, upisna je na kompletnu imovnu Svetozara i Miloša Marovića, kao i na nekretnine supruge i šure mlađeg Marovića.

Takođe, blokirana je i prodaja četvoroetažne vile, koju je prije dvije godine Đorđina prodala tivatskom biznismenu za 1,500.000 eura.

Istražitelji su tokom finansijske istrage utvrdili da Marovići i njima bliska lica, u trenutku kupovine tih  nekretnina, na svojim računima nijesu imali novac.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com