Home / ŽIVOT + / Alternativa / Aplikacija koja prisiljava djecu da se jave na telefon

Aplikacija koja prisiljava djecu da se jave na telefon

Svi znamo kako je to kad primite tekstualnu poruku na koju ne želite odgovoriti. A to se sve pojačava kad ste dijete ili tinejdžer.

“Žao mi je što mi je trebalo toliko da odgovorim ….”, izgovor je koji sad više neće paliti jer je jedan otac pronašao način kako zaobići pomenutu lijenost.

Nick Herbert iz Londona umorio se od toga da ne može doći do svog 13-godišnjeg sina, koji je redovno ignorirao pozive i poruke svoga oca. Nick je odlučio izmisliti aplikaciju koja bi onemogućila zanemarivanje tekstualne poruke ili telefonskog poziva.

Kao što se alarm može zvoniti, kad je zvuk na stišanom, Nick je zaključio da mora postojati način da i ostale aplikacije poništavaju tihu značajku.

Nakon malo istraživanja, 45-godišnjak je uspio napraviti ReplyASAP, aplikaciju koja “preuzima telefon” i uključuje alarm koji ne prestaje zvoniti dok ne odgovorite.

“Prije nekoliko godina, moj sin je krenuo u Langley Park školu i od tada ima pametni telefon. Mislio sam da će mi to olakšati da dođem do njega, kad ga trebam, ali nije. Zapravo, on stalno igra igrice i telefon mu je uvijek stišan. To me izluđuje”, rekao je Nick za Daily Mail.

Nick se nada da će aplikacija i naučiti djecu da cijene vrijednost svojih telefona i da to nije samo skupa igračka.

“Ključno je razgovarati s djetetom kako bi razumjelo razlog ove aplikacije. To nije kazna niti alat za praćenje, niti će daljinski zaključati ili zamrznuti telefon. To je jednostavno sredstvo koje im dopušta da nastavljaju upotrebljavati svoj telefon, međutim, daje vam sredstva da do njih dođu važne poruke kad ih trebate.”

 (Radio Sarajevo)

Check Also

Do kraje godine ove horoskopske znakove očekuju najveće promjene

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *