ČETVRTO VEČE JAZZ FESTIVALA: Nastupio Motel Kaiju - Volim Podgoricu

ČETVRTO VEČE JAZZ FESTIVALA: Nastupio Motel Kaiju

Italijanski sastav Motel Kaiju imao je priliku da se još jednom, nakon nekoliko godina, predstavi publici u Crnoj Grori.

Ovaj kvartet koji predvodi basista Nikola Feraci spustio je zavjesu na četvrto veče Petrovac Jazz festivala. Ljubitelji džeza koji su koncert pratili na terasi tvrđave Castello imali su priliku da uživaju u njihovim novim kompozicijama. Domaće džez snage predvođenje gitaristom Šuletom Jovovićem napravile su sjajan uvod u nastup italijanskog benda i još jednom pokazali da i Crna Gora ima sjajne džez muzičare.

Četvrto festivalsko veče počelo je nastupom Novosađanina Olaha Vincea koji je svojim reperotarom privukao pažnju šetača ispred spomen doma Crvena komuna. Njegov nastup trajao je puna dva sata, a Vince je pokazao zašto je jedan od najtraženijih muzičara koji je tokom karijere imao priliku da svira u Koreji, Japanu, Arapskim Emiratima, cijeloj Evropu i bivšoj Jugoslaviji, a dijelio je binu sa najvećim imenima današnje world music scene među kojima su Lajko Felix, Cesaria Evora i Rossenberg Trio.

Festival je završen ponoćnom projekcijom filma „Paco de Lucia“ u budvanskom Camdus Cineplexu . Peti festivalski dan otvoriće svirkom gitarista Tibor Maha Nađ koji će još jednom uživo pokazati „Čudesnu moć bluza“ ispred Crvene komune u 20 časova. Koncerte na tvrđavi Castello od 22 sata održaće niški sastav Dr. Wolf And The Children Of The Night koji na festival stiže prvo sa Nišvila, kao i All Ptrovac Jazz Fest Star, dok će u ponoć u Camdus Cineplexu biti prikazan film „Lijek protiv bolova“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com