CRNOGORAC U SJEVERNOJ KOREJI - Volim Podgoricu

CRNOGORAC U SJEVERNOJ KOREJI

  

Daleko putovanje, “zabranjena” država, nezgodna i napeta politička situacija u zemlji gdje vlada komunizam u najčvršćem obliku, sve u liku velikog vođe Kim Džong-una. Naš trener Miodrag Radulović se upoznao sa Sjevernom Korejom i Pjongjangom.

 

A, rođeni Podgoričanin je tamo otputovao zbog svog Libana. Liban će danas (10.30) igrati protiv Sjeverne Koreje utakmicu 3. kola kvalifikacija za prvenstvo Azije.

Mijova družina je spremna za nova tri boda, nakon što su u prva dva kola odradili Hong Kong (2:0 kod kuće) i Maleziju (2:1 u gostima)…

“Igramo protiv najkvalitetnije ekipa iz grupe, pošto je Sjeverna Koreja žrijebana iz prvog šešira. Biće teško, ali nadamo se najboljem” rekao je 49-godišnji strateg, koji jedini od svih naših trenera radi kao selektor neke zemlje.

Liban će igrati na stadionu “Kim II Sung”, a na tribinama će da bude 55.000 naelektrisanih navijača…

“Sjeverna Koreja ima kvalitet, idu na velika takmičenja, trener im je Norvežanin (Jorn Arnesen), ali razmišljam pozitivno. Jasno je da je trenutno fudbal ovdje u drugom planu pošto nije lako ostati imun na sve priče koje kruže. Međutim, vjerujem da sam psihički spremio ekipu na pravi način”- jasan je Radulović.

Eventualnim trijumfom Mijov Liban bi bio na korak od Azijskog prvenstva što bi predstavljalo istorijski rezultat (Liban je na prvenstvu Azije učestvovao samo 2000. godine kao domaćin), pošto na šampionat Azije idu dvije reprezentacije iz grupe.

Liban je trenutni lider grupe B…

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com