Drva neće poskupjeti - Volim Podgoricu

Drva neće poskupjeti

 

U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da odluka Vlade od četvrtka da uz dozvolu odobri izvoz cijepanog ogrijevnog drveta dužine do 40 cm i iz državnih šuma neće uticati na nestašicu niti povećanje cijena.

Generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić Pobjedi je juče kazao da Vlada nije odustala od zaustavljanja, odnosno kontrolisanog izvoza drveta i drvnih sortimenata i da se radi samo o određenoj korekciji.

“Ja razumijem strah, ali javnost treba da zna da korekcija ne znači oslobađanje izvoza drveta. U pitanju nije tradicionalni proizvod – trupci, nego sitno cijepano ogrijevno držo za prodaju u paletama. Pri tome izvoz nije slobodan nego se mora dobiti dozvola Ministarstva koja podrazumijeva stroge kriterijume. Nema straha da bi ova mjera Vlade mogla da ugrozi tržište i da povoda za povećanje cijene”, kazao je on.

Komentarišući dozvolu izvoza telegrafskih, telefonskih i električnih stubova obrađenih do glatke površine, Fetić kaže da je u pitanju samo dorada.

“U pitanju su stubovi koji se rade od čamovog drveta i koji idu u izvoz radi hemijske dorade i ponovo se vraćaju u Crnu Goru za potrebe Elektroprivrede. Pošto je naša impregnacija prestala da radi, moraju se impregnisati vani”, pojašnjava Fetić.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com