Od ponedjeljka online zakazivanje pregleda i kod izabranih doktora - Volim Podgoricu

Od ponedjeljka online zakazivanje pregleda i kod izabranih doktora

Pored elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda u Kliničkom centru Crne Gore kod izabranog ljekara, crnogorski građani će od ponedjeljka imati istu mogućnost za zakazivanje pregleda u Domovima zdravlja.

 

Portal Fonda zdravstva za elektronsko zakazivanje eZdravlje.me je napravljen i trenutno se testira, kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić.

“Planiramo da bude u funkciji, odnosno da počne da radi kada će osiguranici Fonda moći i ovim putem da zakazuju preglede na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kod izabranog doktora, sljedećeg ponedjeljka, 11. septembra”, najavio je Čirgić.

Kako je istaknuto na sajtu koji je u fazi testiranja, portal eZdravlje omogućava korišćenje i pruža informacije o elektronskim servisima u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“Pristup portalu je moguć putem web adrese (www.ezdravlje.me) ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me). Da biste pristupili ovom online servisu, neophodno je da se obratite svom izabranom doktoru kako biste dobili odgovarajući PIN kod. Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), i PIN koda”, objašnjeno je na sajtu.

Kako se ističe, mobilnu aplikaciju za Android OS građani mogu preuzeti preko Google Play Store-a, dok će preuzimanje mobilne aplikacije za IOSe biti omogućeno uskoro na iTunes App Store-u.

Podsjećamo, krajem prošle godine Dom zdravlja Podgorica omogućio je zdravstvenim osiguranicama da, putem SMS Viber servisa, mogu da zakažu pregled i dobiju informacije o radu izabranih doktora.

Takođe, od 15. juna ove godine, na snazi je novi sistem po kom izabrani ljekari zakazuju specijalističke preglede za pacijente.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com