PODGORICA: Nakon ujeda pacova, beba stabilno - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nakon ujeda pacova, beba stabilno

 

 

Petomjesečni dječak koji je prošlog petka zbog teških povreda genitalija primljen u Institut za bolesti djece stabilnog je zdravstvenog stanja, potvrdili su za Pobjedu iz Kliničkog centra.

 

Prema njihovim  nezvaničnim saznanjima, još nije izvjesno kada će beba izaći iz bolnice.

Ljekari, kako je Pobjeda ranije objavila, sumnjaju da je dječaka ugrizao pas ili pacov.

O cijelom slučaju obaviješteni su policija i Centar za socijalni rad koji bi trebalo da utvrde da li se radi o zanemarivanju djeteta.

Iz Centra su Pobjedi juče saopštili da su odmah nakon što ih je policija obavijestila o povredi dječaka preduzeli sve iz svoje nadležnosti na osnovu Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti. Ipak, oni nijesu htjeli da govore o tome da li je utvrđeno zanemarivanje, jer su shodno zakonu „sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama korisnika koje pružaoci usluga vode o njemu povjerljive”.

Dječak je jedan od trojki desetočlane porodice koja živi u teškim socijalnim uslovima na Vrelima Ribničkim.

Iz Centra kažu da ova porodica do sada nije bila korisnik materijalnog obezbjeđenja, te da u svojim nadležnostima reduzimaju mjere kako bi ostvarila prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

“Shodno nadležnostima preduzećemo sve mjere i radnje radi zaštite najboljih interesa djece, a Centar će pratiti porodicu dok god to bude neophodno”,  kazali su iz Centra za socijalni rad.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com