ŽELEZNJAK: Dijalog usmjeren na prevazilaženje rusofobije i srbofobije u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

ŽELEZNJAK: Dijalog usmjeren na prevazilaženje rusofobije i srbofobije u Crnoj Gori

Funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak potvrdio je danas da je pozvao u Moskvu lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na sastanak sa rukovodstvom vladajuće ruske stranke. 

“Bez obzira što vladajuća crnogorska politička grupa i zapadne specijalne službe vrše politički i kriminalni pritisak na lidere crnogorske patriotske opozicije, mi nastavljamo da vodimo otvoreni i dosljedni dijalog sa odgovornim političkim snagama u Crnoj Gori”, rekao je Železnjak RIA Novosti.

Po njegovim riječima, taj dijalog je usmjeren na otklanjanje “vještačkog sukoba Crne Gore s Rusijom i Srbijom, prevazilaženje rusofobije i srbofobije, koje posljednjih godina aktivno forsiraju crnogorske vlasti”, kazao je Železnjak.

Železnjak, koji je član Komiteta za međunarodne odnose Državne dume, rekao je da ruski posmatrači s negodovanjem posmatraju kako “crnogorski režim cinično i protivzakonito uvlači specijalne predstavnike SAD kao stranu u unutrašnjem političkom konfliktu u zemlji”. 

On je dodao da vlasti u Podgorici pokušavaju da uvuku NATO kao instrument za “grub pritisak na opozicione snage, moguće i uz primjenu sile”.

“Taj prilaz ima krajnje opasne i nepredvidljive posljedice. Da bi se izbjegao takav scenario, neophodan je uravnoteženi pristup ključnih međunarodnih i unutrašnjih snaga prema krizi u Crnoj Gori i prevazilaženju raskola u crnogorskom društvu”, kazao je Železnjak.

Viši sud u Podgorici oduzeo je Mandiću i Kneževiću pasoše početkom jula, uoči početka suđenja optuženima za navodni pokušaj državnog udara u jesen prošle godine. 

Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com