Početna » SPORT » Djeca Novaka Đokovića su već milioneri!

Djeca Novaka Đokovića su već milioneri!

 

 

Novakova ćerka Tara, koja se rodila u subotu uveče u Monte Karlu, već je milionerka!

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoriće svojoj mezimici štedni račun sa milion eura, a ona će tim novcem moći da raspolaže kad napuni 18 godina.

Uz trenutne kamate, Tara će tad imati 1,45 miliona eura. Istu stvar Novak je učinio i za sina Stefana kad se rodio, 2014. godine.

Razumna svota

Srpski as je samo od turnira u karijeri zaradio 93 miliona dolara, a njegovo trenutno, ukupno bogatstvo procjenjuje se na 150 miliona eura.

“Novak razmišlja unaprijed o budućnosti svoje djece. Pare dođu i prođu, pa su se njegova supruga Jelena i on dogovorili da je po milion eura razumna količina novca koju mogu da ostave djeci za svaki slučaj. Hvala bogu pa će roditelji biti uz Stefana i Taru kad odrastu da im pomognu šta god im zatreba, ali je logično da djeca čovjeka koji je toliko zaradio u karijeri ne moraju u svijet odraslih da kreću od nule”, istakao je izvor Informera.

Prema riječima jednog ekonomskog stručnjaka, kamate na ovakvu vrstu štednje variraju. Prema trenutnim stopama, Tara i Stefan bi trebalo da dočekaju punoljetstvo sa 450.000 eura zarade od kamate.

“Sve zavisi od mjesta gdje je novac uplaćen, postoje mnoge varijacije na osnovu kojih se obračunava suma koja se isplaćuje korisniku kad postane punoljetan. Ali, uzima se da će na ovu svotu godišnje ići kamata od dva posto. Dakle, milion eura će za godinu dana postati 1.020.000 eura, a tih 1.020.000 će sljedeće godine postati 1.040.400 evra, i tako dalje”, objasnio je ekonomski stručnjak.

Stefan, koji u oktobru puni tri godine, i Tara neće naslijediti samo novac. Oni će jednog dana podijeliti među sobom i nekretnine koje je Nole stekao. Srpski teniser ponosni je vlasnik tri stana u Americi – dva u Njujorku i jednog u Majamiju – vrijednih ukupno 17.000.000 eura. Takođe, Đoković je nedavno jahtu “Dijana” zamijenio novim modelom od 17 miliona eura. Restoran “Ekvita” u Monte Karlu će takođe ostati u vlasništvu porodice.

Promijenio planove

Uprkos izobilju u kom će rasti Stefan i Tara, Novak ističe da to ne znači da će njegova djeca biti razmažena.

“Ne posmatram djecu na osnovu porijekla ili materijalnog statusa. Svako dijete može da bude razmaženo, a za to nije neophodno bogatstvo. Vjerujte mi, svi planovi koje sam imao prije nego što sam postao otac su se promijenili. Trudim se da odgovorim na sva Stefanova pitanja najbolje što mogu. Često ne znam sve odgovore, pa tad zajedno učimo”, izjavio je Đoković u jednom intervjuu.

Informer.rs

Check Also

NA SVA ZVONA SLAVIM ROĐENJE MOJE LJUBAVI: Novak dirljivom porukom čestitao Jeleni rođendan (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Evo u koje vrijeme se djeca najčešće rađaju

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *