PAŽNJA! DANAS I SJUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži! - Volim Podgoricu

PAŽNJA! DANAS I SJUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!

Intenzivna solarno geomagnetska bura najavljena je za period između 6. i 7. septembra, a ona može dovesti do neregularnosti u radu satelitskih i komunikacionih sistema, elektro-mreže i distributivnih sistema, mobilne telefonije, GPS tehnologija, radarskih sistema i sistema za navigaciju, saopšteno je danas iz Republičkog geodetskog zavoda.

 

Kako se navodi, ovu najavu solarne i geomagnetske bure treba iskoristiti kao povod za preduzimanje određenih mjera, a geomagnetska opservatorijska mjerenja potrebno je izvoditi po posebnom režimu rada.

 

Takođe, moguće su neregularnosti ili smetnje u radu uređaja i instrumenata za praćenje geoprostornih podataka, a geoefektivnost solarne i geomagnetske bure može imati uticaja na promjene meteoroloških parametara i na formiranje vremenskih prilika.

Navodi se da bioritmička, radna i fizička aktivnost meteoropata i hipersenzitivnih ljudi mora biti prilagođena situaciji, kao i da se moraju pratiti uputstva i preporuke medicinskih ustanova.

(Tanjug)

2 komentara

  1. Hey! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com