PODGORICA UHAPŠENO PET OSOBA: Bračni par Bušković, Gvozdenović, Pejović i Šćekić PRALI NOVAC? - Volim Podgoricu

PODGORICA UHAPŠENO PET OSOBA: Bračni par Bušković, Gvozdenović, Pejović i Šćekić PRALI NOVAC?

Specijalno tužilaštvo osumnjičilo je još pet osoba da su prali novac za kriminalnu grupu koju su navodno formirali  lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić.

Zbog sumnje da su članovi te organizovane kriminalne grupe, pripadnici Specijalnog policijskog tima prije dvije noći uhapsili su  Podgoričane  Dejana i Violetu Bušković, Miloša Gvozdenovića, Željka Pejovića i Bjelopoljca Radovana Šćekića.

Prema saznanjima “Vijesti”, bračni par Bušković i Gvozdenović prodavci su automobila, a Pejović i Šćekić dileri deviza.  

Njih petoro juče je saslušavala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, koja je na postupak stavila oznaku tajnosti.

“Vijesti” saznaju da su svi petoro pred tužiteljkom negirali krivicu, objašnjavajući da nemaju veze sa liderom Pokreta za promjene i Nikolićem.

Tvrdili su i da se ne poznaju međusobno. 

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, Vukčević ih sumnjiči da su, kao i ranije uhapšeni Gordan Konatar, Dejan Vujisić,  Željko Šćepanović i još neidentifikovane osobe, po nalogu Medojevića i Nikolića prali nezakonito stečen novac biznismena. 

“Vijesti” iz više izvora saznaju da tužiteljka sumnjiči Medojevića i Nikolića da su svakom članu kriminalne grupe davali zadatke i uloge, te da su u djelovanju kriminalne organizacije  koristili  privredne i poslovne strukture. 

Navodno, u tome im je pomagala i petorka juče saslušana, koja je imala zadatke da u legalne tokove stavlja novac “pribavljen kriminalnom aktivnošću radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore”.

Tužilaštvo tvrdi da je jedan od zadataka osumnjičenih bio da u bankama mijenjaju američke dolare za eure, dijele ih drugim članovima kriminalne organizacije i građanima, kako bi ih oni kao svoju donaciju uplaćivali na račun političkih partija. 

Buškoviće, Gvozdenovića, Pejovića i Šćekića sumnjiče i da su preuzimali dolare  od Konatara i drugih još neidentifikovanih članova kriminalne grupe, konvertovali ga u eure, a zatim vraćali istim osobama kako bi ih ovi koristili za aktivnosti partije.  

Buškoviće sumnjiče da su 4. febrauara 2016. godine u poslovnici Societe Generel banke (SGB) zamijenili 17.610 dolara, za 15.828 eura, Gvozdenovića da je sa tim bračnim parom, Pejovićem i Konatarom 11. marta iste godine u istoj banci zamijenio 60.710 dolara za 54.950 eura. 

Buškovića sumnjiče i da je istog dana u poslovnici Atlas banke zamijenio 15.000 američkih dolara za eure, ali i da je šest dana kasnije supruzi dao da u SGB u eure konvertuje  18.566 dolara.

Tužilaštvo tvrdi i da je Bušković 3. juna 2016. godine u podgoričkoj poslovnici NLB banke konvertovao u eure 5.080 eura. 

Prema saznanjima “Vijesti” tužiteljka je Buškoviće, Gvozdenovića i Pejovića uvezala jer su 11. marta u istoj poslovnici konvertovali dolare u eure.  

Direktor PzP-a  Vujisić, tehnički sekretar te stranke Šćepanović, član PzP-a Konatar i Nikolić u pritvoru su od 15. maja zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Medojević je tada rekao da zna da je meta te akcije, a u junu je i zvanično osumnjičen kao jedan od organizatora kriminalne grupe.

Zadržavanje do 72 sata

Tužiteljka je nakon saslušanja osumnjičenih odredila njihovo zadržavanje do 72 sata. Pejović, kojeg  sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, pred Vukčevićevom je  negirao krivicu, kazao je njegov  branilac, advokat Željko Đukanović.  

“Negirao je apsolutno da ima dodirne tačke sa izvršenjem bilo kog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret i kazao da ne poznaje većinu lica koja su takođe osumnjičeni u ovoj istrazi”, kazao je Đukanović.

Advokat je dodao da će tužiteljka u roku od  72 sata  provjeriti navode iz Pejovićeve izjave:

“I na osnovu toga i ostalih prikupljenih podataka,  odrediti se da li će tražiti pritvor za njega”, pojasnio je Đukanović.

Vijesti

1 komentar

  1. Da mijenjaju dolare u evre u banci? To je krivicno dijelo? Oda bi trebali da pohapse cijelu Crnu Goru! Ljudi ovo je prevrsilo svaku mjeru. Povracem na komlpet Sudstvo drzave! Sram vas bilo pravnici i sudije, advokati i pisarke… Stidite se svoje profesije! bruka nevidjena. Nema nezavisnih intelektualaca, NVO sektora, sve potkupljeno, novinari kukavice koje cute… Pih… Ovo vrijedja zdrav razum i dostojanstvo slobodnog vojeka! Pa sramno, katnic je pomahnitali rezimski kerber, koji nema dvije zdrave logicke recenice u glavi. Vjerovatno je non stop pod sedativima! Sram vas bilo, ovo je iz aviona se vidi, politicki montiran proces. Ne cudi me to od DPS, ali pogledajte CG javnost, koje su to kukavice, i ovi ostaci tobos udbaske opozicije.. Stidite se svi!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com