Makedonija će glasati za prijem Kosova u Interpol? - Volim Podgoricu

Makedonija će glasati za prijem Kosova u Interpol?

Makedonija će krajem septembra glasati za prijem Prištine u Interpol, izjavio je Ivan Stoilkovski, poslanik u Sobranju i predsjednik Demokratske partije Srba.

Upitan da li je dobio odgovor na pitanje koje je postavio u makedonskom parlamentu – kako će Skoplje glasati kada se bude odlučivalo o prijemu Prištine u Interpol, Stoilkovski za “Večernje novosti” kaže da ga nije dobio, “ali nema sumnje da će Makedonija dati glas za članstvo”.

“I to će poslije diplmatskog rata koji se odigrao između Beograda i Skoplja ponovo otvoriti tenzije između dvije zemlje”, ocijenio je on.

Stoilkovski kaže da nije dobio odgovor ni na pitanje šta su makedonske službe tačno uradile da Srbija povuče osoblje iz svoje ambasade i da li iza tih aktivnosti stoje predstavnici stanog faktora.

On je, povodom predstojeće parlamentarne rasprave zakonu o dvojezičnosti, rekao da je to uvod u federalizaciju Makedonije i dodao da je DPS zajedno sa VMRO-DPMNE podnijela amandman u kome se traži da isti status, osim makedonskog i albanskog, dobiju i srpski i turski.

(Antena M)

1 komentar

  1. Helpful information. Lucky me I found your web site by accident, and I am stunned why this coincidence did not happened in advance! I bookmarked it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com