PONUDA: Djeca iz Crne Gore da se liječe u Italiji - Volim Podgoricu

PONUDA: Djeca iz Crne Gore da se liječe u Italiji

Italijanska humanitarna fondacija “Daniele Kianeli” iz Peruđe ponudila je Crnoj Gori saradnju u liječenju djece oboljele od leukemije i kancera.

Saradnja bi bila po modelu koji, kako tvrde u Fondaciji, sprovode sa velikim uspjehom već godinama na renomiranoj onkološkoj klinici u  Peruđi, a koji uključuje i obezbjeđivanje smještaja za porodice oboljele djece tokom njihovog boravka na klinici.

Članica Savjeta fondacije Marta Fusini kazala je da je ponuda predstavljena početkom juna u Ambasadi Crne Gore u Rimu, na sastanku crnogorskih parlamentaraca i Udruženja Italija-Crna Gora “Kraljica Jelena”, čiji je ona član.

“Fondacija se uvijek postavlja kao most sa drugim zemljama na ovom planu, da im omogućimo medicinsku pomoć u dijelu koji je njima nedostupan. Do sada su već Venecuela i Italija potpisale konvenciju za prihvat i liječenje djece u  Peruđi . S obzirom na to da te vrste liječenja zahtijevaju boravak po godinu dana na klinici, djeca se liječe, a mi besplatno prihvatamo porodice u rezidencijalni objekat sa 35 apartmana koji smo podigli u blizini. Ovaj model smo predložili i Crnoj Gori. U Peruđu ovim povodom dolazi veliki broj ljudi sa Balkana”, rekla je ona “Vijestima”.

Marta i njen suprug Stefano u  Peruđi  su vlasnici firme koja zastupa proizvođače medicinske tehnike.

Marta kaže da volontira u Fondaciji kao jedan od 28 savjetnika, te u Udruženju “Kraljica Jelena” koje vodi njena prijateljica i sugrađanka, rođena Baranka Danijela Đurđević.

Ona kaže da su iz Podgorice već uputili upit klinici u  Peruđi .

Ističe da je je Fondacija ponudila da organizuje i susrete sa predsjednikom regije Umbrija u kojoj je Peruđa, direktorima klinike i Savjeta za zdravstvo i univerzitetskim profesorima iz Peruđe.

“Fondaciju su oktobra 1990. osnovali roditelji desetogodišnjeg Danijela Kianelija koji je preminuo od leukemije, zajedno sa još 18 porodica čija su djeca nažalost imala istu sudbinu. Godišnje prikupimo po 1,8 miliona eura koje mahom usmjeravamo u naučna istraživanja na klinici u  Peruđi  koja je po svojim netipičnim metodama presađivanja koštane srži postala prepoznatljiva u cijelom svijetu”.

Vijesti

2 komentara

  1. naturally like your web site however you have to test the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the reality on the other hand I will surely come back again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com