Završen most ka Bjelasici - Volim Podgoricu

Završen most ka Bjelasici

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić danas je ozvaničio završetak mosta u Ravnoj Rijeci, vrijednog 430.000 eura, koji je dio budućeg puta do planine Bjelasice.

 Žurić je najavio nastavak izgradnje dionice od mosta do djela puta koji je već završen,  koji će koštati 400.000eura.

On je naglasio da se završetkom puta valorizuje bjelopoljska stranu Bjelasice, koja daje velike mogućnosti za razvoj turizma i poljoprivrede.

„Današnjim premoštavanjem rijeke stvorene su mogućnosti za brži dolazak na planinu što će motivisati, ne samo građane ove opštine već i brojne prolaznike, da posjete to područje, jer se put prema Bjelasici odvaja sa magistralnog puta prema Podgorici”, kazao je Žurić.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje je podsjetio da je na veoma nepristupačnom terenu već završen značajan dio radova na kompletnoj trasi magistralnog profila, do planine .

„Tender za izgradnju moderne žičare šestosjed raspisivan je nekoliko puta i biće ponovljen ove jeseni tako da očekujemo da ćemo dobiti realnu ponudu za njenu izgradnju. Paralelno sa ovim aktivnostima odvijaju se radovi na regulisanju elektro i vodosnabdijevanja planine tako da očekujem da svi planirani radovi budu završeni u roku”, istakao je Žurić.

..

On je najavio završetak druge faze puta od pet kilometara do kraja naredne godini.

Predsjednik Mjesne zajednice Ravna Rijeka Dragiša Jeremić istako je značaj mosta i cjelokupnog puta za tu mjesnu zajednicu.

„Povezivanjem dvije obale na Ljuboviđi spojili smo dva sela i stvorili mogućnost valorizacije jednog od najljepših djelove opštine koji se nalazi na padinama planine Bjelasice. Time će se stvoriti pretpostavke da mnogi ostanu u tom kraju obezbjeđujući sebi i porodici egzistenciju umjesto odlaska u svijet , što je bila dosadašnja praksa“, kazao je Jeremić.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com