Početna » ŽIVOT + » Djeca i roditelji » HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Poruka razmaženoj djeci koja će vas nasmijati

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Poruka razmaženoj djeci koja će vas nasmijati

 

Jedna mama, bloger M. Blejzond pronašla je novi način da skrene pažnju svojoj djeci, tako što je napisala otvoreno pismo na mreži.

 

Ako ste roditelj školarca, znate da period ljetnjeg raspusta može da bude prava borba. Djeca su tokom škole naviknuta da jedu u isto vrijeme i da nisu kod kuće 8 sati dnevno. Dakle, kada se suočite sa bar 6 nedjelja sa njima u kući non stop, dok ostavljaju prljave sudove svuda i generalno se ponašaju bezobzirno, jako je teško da se ugrizete za jezik.

Pismo koje je ova mama napisala djeci, prepuno je ironije i sarkazma, a podijeljeno je na internetu preko 70.000 puta. Pismo vam prenosimo u cjelosti.

“Zdravo klinci,

Slobodno ostavite svoje stvari gdje god poželite ovog ljeta. Pola popijeni sokovi u dnevnoj sobi? Nije problem. Ja ću da sklonim. Čarape u hodniku. Radim na tome. Sudovi u sudoperi? Samo ih donosite… Lego kockice? Svuda? Obožavam ih. Oh da i slobodno nosite ćebad svuda po kući i ostavite ih onog trenutka kada vam više ne trebaju. Ja ću ih spakovati s ljubavlju za vas i vratiti ih u sobe. A vrata? Zatvaranje je samo opcija. Ja sam odmah iza vas, tako da, ozbiljno ne brinite o tome.

Volim kada vreo vazduh uđe unutra, a hladan od klime izađe. Imamo politiku otvorenih vrata u ovoj kući. I imamo beskrajno puno novca. I potpuno je u redu da ostavite svoje mokre kupaće kostime i peškire na bilo kojoj površini poda.

Volim gomile, ali budite kreativni. Oh da, a stavljanje istih na obojene drvene površine je najbolje. Uzeću ih ja da ne iskrive drvo! I javite mi kada ste gladni. Nemojte da budete ograničeni normalnim obrocima. I nemojte da koordinirate jedni s drugima.

Kuhinja je otvorena 24/7 i meni je drago da spremim šta god hoćete, kad god je to potrebno. Ja sam diplomirala kuvanje u kratkom roku. A ako pravite nešto sami, samo ostavite svaku stvar tamo gdje ste je posljednji put koristili. Mlijeko isto. A ako se pokvari? Ma, samo ću kupiti više. Pare? Ma dajte molim vas, radiću više…

I ne brinite za pospremanje poslije. Ja ću hodati vašim stopama i sklanjati stvari. Zabavno je živjeti indirektno preko vašeg kuvanja. Kao “vaaau kako li su samo uspjeli da izrendaju ovoliko sira na radnoj ploči?” Impresivno.

I svaki put kada ste žedni…. samo uzmite novu čašu. Imamo ih na stotine, a ja obožavam da punim i praznim mašinu za sudove, a imamo i beskonačno vode i struje. Svijet je naš.

A ako išta iskrsne sa vašim prijateljima? Ja sam tu, voziću vas do tamo i vratiti ili do pakla, svejedno. Mislim imam auto i imam dozvolu, treba da to koristim u dobre svrhe. I molim vas nema potrebe da me unaprijed obavještavate o tome, ja jednostavno mogu da prestanem šta god da radim, čak i posao, da bih vas odvela.

Znam koliko je dragocjeno vaše vrijeme. Je li vam treba nešto novca za bioskop? Nema problema! A ti najmlađi, kad god poželiš odvešću te na bazen ili plažu. Prije nego što krenemo možeš da se žališ i vrištiš dok te stavljam kremu za sunčanje. Ne zadržavaj ništa u sebi. Samo budi svoj. Izrazi kako se osjećaš. Obožavam izazov kada se udaljavaš santimetar po santimetar dok te mažem, dobra vježba za protezanje ruku i leđa.

Lijepo od tebe što misliš na mene. I ne brinite ni za naočare za sunce. Ja brinem o tome. Moja misija ovog ljeta je da znam gdje su vam naočare u svakom trenutku (u autu…na lijevoj strani…između sjedišta).

Noću, ja spavam sa njima ispod jastuka. Ne možemo biti previše oprezni, kako ćete na plažu bez njih? Samo još nekoliko stavki…Prevrtanje očima? Da! Obožavam brzu povratnu informaciju mojih ideja i misli. Kako drugačije da izmjerim da li sam vas zadovoljila ili ne? Tuširanje? Opet opcija. Vi znate šta je najbolje, ja to prepuštam vama. Nošenje kačketa? Ne dolazi u obzir. Što više sunca, to bolje.

Kućni poslovi? Samo recite kada je pravo vrijeme. Korov i nered neće otići nigdje. Još jedna stvar, molim vas da uvijek nosite slušalice, tako da ne možete da me čujete dok pričam sa vama. Komunikacija je ionako potpuno precijenjena.

Volim da vičem iz sveg grla tri do četiri puta bez odgovora. To mi je potpuna katarza. Pa, nazovite me ludom, ali ako se pridržavate ovih smjernica, mislim da će ovo ljeto biti potpuna pobjeda za sve nas. Ili ako ne razumijete sarkazam. Nećete preživjeti ni do jula! U svakom slučaju…Volim vas.”

Detinjarije.com

Check Also

PENZIONER MORA DA PLATI 15.000 ZBOG JEDNOG SMS: Agonija je počela kada mu je stigla poruka od pašenoga iz Rusije…

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Glogovac pred smrt prijatelju poslao poruku koja je PRETUŽNA

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *