Iskustva UNICEF-a dragocjena za Crnu Goru - Volim Podgoricu

Iskustva UNICEF-a dragocjena za Crnu Goru

Prisustvo i aktivnosti UNICEF-a u Crnoj Gori veoma su značajni imajući u vidu podršku ove organizacije u promociji i zaštiti dječjih prava i stvaranju ambijenta za zdravo odrastanje svakog djeteta, zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa novim šefom Kancelarije UNICEF-a u našoj zemlji Osamom Makavijem Kogalijem.

 

Predsjednik Brajović je istakao uvjerenje da će se uspješno zajedničko djelovanje nastaviti i u budućnosti, kao i da će realizacija Programa saradnje za Crnu Goru za naredne četiri godine doprinijeti nadgradnji do sada ostvarenih rezultata u oblasti dječije zaštite i socijalne inkluzije, kao i kvalitetnog obrazovanja.

Šef Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori čestitao je dosadašnje uspjehe i posvećenost naše zemlje reformama u oblasti socijalne i dječije zaštite, i istakao značaj saradnje sa Skupštinom Crne Gore i nadležnim odborima. On je najavio da će UNICEF u Crnoj Gori u još većoj mjeri računati na podršku Skupštine i predsjednika lično, kao i da će inicirati aktivniju saradnju sa skupštinskim odborima, koji će biti uključeni u monitoring dječijih prava i programa za njihovo unaprjeđenje.

 

Razgovarano je takođe o brojnim kontinuirano uspješnim kampanjama u Crnoj Gori, koje su između ostalog pomogle da pojave poput vršnjačkog nasilja ne budu ignorisane, već da se o njima razgovara, da u široj zajednici budu usvojene kao nepoželjne i da se radi na njihovom otklanjanju.

Sagovornici su se saglasili da korišćenje globalnih iskustava iz 192 države u kojima djeluje UNICEF može biti dragocjeno i za Crnu Goru.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com