Opoziciji važniji rejting od rušenja vlasti - Volim Podgoricu

Opoziciji važniji rejting od rušenja vlasti

 

Sa stanovišta građana koji žele promjenu vlasti potpuno je svejedno ko je u opoziciji jači od koga ako se vlast ne mijenja. Sukobi između opozicionih stranaka idu na zadovoljstvo i korist vlasti i potpuno je nevažno koji su motivi sukoba, ocijenio je advokat i bivši predsjednik Narodne stranke Dragan Šoć.

On je u intervjuu za Dan kazao da je moć Mila Đukanovića, koja proizilazi iz pozicije šefa DPS-a, realnija i veća od formalne moći pojedinih institucija.

“Ova činjenica govori koliko smo daleko od demokratske i pravno uređene države. Dok god je vlast vezana i proizilazi iz moći pojedinaca, a ne ustavnih institucija nema govora o demokratski uređenom društvu i državi”, ocjenjuje Šoć.

Govoreći o bojkotu parlamenta, i opozicionoj političkoj sceni, on je rekao da se odnosi unutar opozicije nažalost ništa nijesu promijenili.

“Može se reći da su svađa i sukobi među opozicionim strankama nešto uobičajeno, a saradnja rijetkost praktično incident. Stiče se često utisak da je u opoziciji važnije da poboljšaju svoj rejting nego da sruše vlast. Sa stanovišta građana koji žele promjenu vlasti, potpuno je svejedno ko je u opoziciji jači od koga ako se vlast ne mijenja. Dakle, sukobi između opozicionih stranaka idu na zadovoljstvo i korist vlasti i potpuno je nevažno koji su motivi sukoba. Plašim se, a daj Bože da griješim, da će se taj trend dioba i sukoba na opozicionoj političkoj sceni nastaviti, i da ćemo i u narednom izbornom ciklusu imati prilike da prisustvujemo nadmetanju među opozicionim strankama za poziciju najjače, ali ipak opozicione stranke”, kazao je Šoć.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com