PALA JE I DIVLJA LJUTICA! Radovan Čobeljić u kajaku prešao NEOSVOJIVIH 150 metara ove Tarine pritoke! (FOTO) - Volim Podgoricu

PALA JE I DIVLJA LJUTICA! Radovan Čobeljić u kajaku prešao NEOSVOJIVIH 150 metara ove Tarine pritoke! (FOTO)

Prvi i, za sada jedini, čovjek koji se spustio niz rijeku Ljuticu je od juče Radovan Čobeljić, instruktor kajaka i raftinga, a fantastične fotografije napravio je njegov kolega i prijatelj, Nikola Zindović, Mojkovčanin o kojem je portal Volim Podgoricu već pisao.

CRNOGORAC KOJI PRKOSI GRAVITACIJI: Nećete vjerovati svojim očima šta Nikola radi samo svojim mišićima (FOTO/VIDEO)

-Iako imamo veliko iskustvo, Ljuticu nismo mogli prije osvojiti jer je nivo preveliki i preopasna je za bilo sta a niko se nije do sada usudio to da uradi…Sada je nivo najmanji i iskoristili smo da je osvojimo i ako je i sad opasna, kažu ovi hrabri mladići i avanturisti. Prošle godine su, kažu, imali dogovor sa Red bulom i poznatim fotografom Predragom Vućkovicem ali je vodostaj bio prevelik i nisu smjeli da rizikuju.

-Ove godine Radovanova djevojka držala rasvjetu, ja sam fotografisao, i Ljutica je “pala” a imamo i dokaz, kaže Nikola za Volim Podgoricu.

Rijeka Ljutica, lijeva pritoka Tare, čudo je prirode.

Izbija iz stijena kanjona i strmoglavo, nakon svega 150 metara, uliva se u  Taru. Od siline je sva pjenušava i bijela.

Nekada je na njoj bila i vodenica.

Nalazi 1,5 kilometara južno od mosta na Tari.

To je najatraktivnijih 150 metara vodenog toka na Balkanu, a među najatraktivnijim na svijetu.

Sa 1.500 metara nadmorske visine, Ljutica kupi snagu i podzemnim putevima izbija na oko 700 metara nadmorske visine u neposrednoj blizini Tare.

Pored puta Đurđevića Tara – Mojkovac, u Nacionalnom parku Durmitor, postavljena je info tabla sa natpisom „Ljutica”.

Odatle, kozjom stazom niz veliku strminu, za 15 minuta stiže se do njenog izvora. Onda se, i pored umora, uživa u toj jedinstvenoj ljepoti, čarima netaknute prirode.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com