PODGORICA NAPAD NA DOKTORA: Slomili mu nos zbog nalaza - Volim Podgoricu

PODGORICA NAPAD NA DOKTORA: Slomili mu nos zbog nalaza

 

Internista Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore doktor Vladimir Peruničić zadobio je tešku tjelesnu povredu nakon što ga je pesnicom udario suprug pacijentkinje koja se liječi u toj ustanovi. Krivična prijava Njemu je slomljen nos, a da bi mu vratili nosne kosti u Urgentnom centru urađena je intervencija takozvana repozicija.

Zbog napada na dr Peruničića, uhapšeni su suprug pacijentkinje Slavko Đuretić i rođak Goran Kažić koji su juče saslušani u Centru bezbjednosti Podgorica. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Đuretić se tereti da je nanio teške tjelesne povrede dr Peruničiću, a Kažić je pušten i protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava. Đuretić će danas biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo nakon čega će biti donijeta odluka da li će se u daljem toku postupka braniti sa slobode ili će mu biti određeno zadržavanje od 72 sata do privođenja sudiji za istrage. Dr Peruničić je Pobjedi ispričao kako je došlo do incidenta. – Porodica se interesovala da uzme dokument, odnosno kompletnu papirologiju za pacijentkinju koja se liječi na Koronarnoj jedinici i koja je u teškom zdravstvenom stanju (dubokoj komi) kako bi ih odnijeli u neku drugu zdravstvenu ustanovu na drugo mišljenje. Objasnio sam da ja to ne mogu da im dam, već je potrebno odobrenje direktora Klinike za bolesti srca ili eventualno glavne sestre koronarme jedinice u kojoj pacijentkinja leži – priča dr Peruničić.

Napad

– Kažić je počeo prilično nasilno da se ponaša. Ušao je u prostoriju u koju je zabranjen ulaz nezaposlenima. Prijavio sam ga našem obezbjeđenju i on je uklonjen. U toj gužvi koja je nastala izašao je suprug pacijentkinje Đuretić koji mi je zadao udarac u predjelu glave i nosa. Nakon toga je pobjegao, ali je ubrzo uhvaćen i obojica su sprovedeni – kazao je dr Peruničić. Prema njegovim riječima, pacijentkinju je prije destak dana reanimirao u Urgentnom centru i vratio je u život i nakon toga je primio u Koronarnu jedinicu.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com