PODGORICA: Suđenje odloženo za ponedjeljak - Volim Podgoricu

PODGORICA: Suđenje odloženo za ponedjeljak

9:05 Sutkinja je kazala da se pretres odlaže za ponedjeljak, 11. spetembar.9:03 Na današnji pretres nije pristupio optuženi Bratislav Dikić, kako je kazala sutkinja Suzana Mugoša, zbog zdravstvenog stanja.

“Sudu je od ljekara iz ZIKS dostavljen izvještaj da Bratislav Dikić nije sposoban da prisustvuje suđenju”, kazala je sutkinja.

Optužnica je podignuta protiv Rusa Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, crnogorskih opozicionih poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića, kao i protiv  Dikića, Predraga S. Bogićevića, Nemanje M. Ristića, Miloša G. Jovanovića, Srboljuba T. Đorđevića, Kristine R. Hristić, Branke J. Milić, Milana Ž. Dušica, Dragana M. Maksića i Mihaila M. Čađenovića.

U optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića piše da je 14 osoba činilo grupu formiranu radi sticanja nezakonite dobiti i moći, nasilnog rušenja crnogorske vlasti, proglašenja izborne pobjede DF-a i sprečavanja Crne Gore da pristupi NATO alijansi.

Miloš G. Jovanović iz Smedereva kazao je juče da je  Aleksandar Sinđelić  16. oktobra od njega  zahtijevao da  istoga dana ode u Podgoricu, obuče policijsku uniformu i sukobi se sa organima reda, ali nije znao da objasni kako je njegov nalogodavac zamislio da   na dan parlamentarnih izbora iz Beograda  stigne u Crnu Goru.

U svom, na momente konfuznom izlaganju drugog dana suđenja i za pokušaj terorizma, Jovanović je potvrdio mnoge navode iz optužnice specijalnog tužilaštva o navodnoj zavjeri da se svrgne vlast u Podgorici. 

Vijesti

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com