Podgoričke maturante krntijom umalo poslali u Evropu - Volim Podgoricu

Podgoričke maturante krntijom umalo poslali u Evropu

Maturanti Srednje stručne škole „Sergije Stanić“ iz Podgorice  umalo nisu otišli u Evropu neispravnim autobusom.

Učenici, koji su na  ekskurziju otišli u utorak 5. septembra, neplanski su kasnili dva sata, jer je jedan autobus “Nikšić prevoza” bio neispravan.

To je “Vijestima” potvrdila Uprava policije. U odgovoru se navodi da je saobraćajna policija procijenila da je jedan, od dva autobusa, potrebno dodatno prekontrolisati.

Nakon vanrednog pregleda, utvrđeno je da je  tehnički neispravan, pa je agencija posala drugi, prevoznika “Zeković”.  Policija će, kako su saopštili, “Nikšić prevozu” zbog tehničke neispravnosti autobusa, Sudu za prekršaje podnijeti prijavu protiv odgovornog lica.  

Direktor SSS „Sergije Stanić“ Zoran Klikovac je u utorak „Vijestima“ kazao da je po nalogu policije rađen vanredni pregled, ali da je autobus ispravan.

„Nakon sprovedenog vanrednog pregleda utvrđeno je da je autobus ispravan, međutim, da ne bi đaci čekali, agencija je u međuvremenu poslala drugi“, kazao je Klikovac.

Iz UP-a su objasnili da saobraćajna policija, u saradnji sa školama, radi bezbjednosti kontroliše autobuse kojima učenici putuju na ekskurziju.

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, Komisija SSS „Sergije Stanić“ je u aprilu ove godine odabrala ponudu turističke agencije „Atlas tours“, koja je jedina dostavila organizovanje maturske ekskurzije. Nabavkom je predviđeno da agencija, između ostalog, obezbijedi smještaj i prevoz.

U rješenju SSS „Sergije Stanić“ precizirano je da maturanti za putovanje plate po 375 eura, a obilaze gradove u centralnoj Evropi, Budimpeštu, Prag i Beč.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com