Skup u Nikšiću: Fašizam jeste pobijeđen, ali ne i uništen - Volim Podgoricu

Skup u Nikšiću: Fašizam jeste pobijeđen, ali ne i uništen

Povodom potpisivanja sporazuma o saradnji između Udruženja boraca NOR-a (UBNOR) i antifašista Nikšić i 26 organizacija, ustanova, osnovnih i srednjih škola na platou ispred Robne kuće organizovan je skup pod sloganom “Svi smo mi antifašisti”.

Pozdravljajući prisutne Slobodan Bato Mirjačić, predsjednik UBNOR-a i antifašista, kazao je da fašizam jeste pobijeđen, ali ne i uništen i da tome u prilog idu događaji koji su se desili posljednje tri decenije.

“Nema prekrajanja istorije – rodoljubi su rodoljubi, a izdajnici – izdajnici, za svoja nedjela davno i dovijeka osuđeni od svijeta”, poručio je Mirjačić.

Ne smije se, kazao je on, zaboraviti slavna prošlost zbog svijetle budućnosti, niti “smijemo sjeći svoje korijene, jer bez njih ne možemo rasti”.

Sporazum su potpisali svi izviđački odredi i čete a Marko Burić je kazao da je potpuno logićno da se to desi ako se zna da su antifašističke ideje oduvijek bile sastavni dio izviđačkog pokreta.

antifašisti, Nikšić

“Izviđač nije samo dobar drug, odgovoran i dobar đak, već i neko ko baštini antifašizam i pokazuje da fašizmu nema mjesta nigdje na planeti. Izviđači treba da nastave ono što su oduvijek radili a to je da poštuju ideje slobode, demokratije i ljudskih prava”, poručio je Burić.

Skup je organizovan u sklopu “Septembarskih dana”, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovali su mališani iz JPU “Dragan Kovačević, hor Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović”, solista Tijana Blečić i guslar Nikola Knežević, dok je program vodila Vesna Kovač.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com