U Budvi večeras počinje festival “Novi val” - Volim Podgoricu

U Budvi večeras počinje festival “Novi val”

Na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi večeras počinje muzički i filmski festival “Novi val”. Ranije najavljeno za 9. septembar, drugo festivalsko veče je odloženo za jedan dan, zbog vremenskih (ne)prilika.

 

Na festivalu će nastupiti Lovely Quinces, Luce, J.R. August, Svemirko, Kezz, podgorički trio Freedom i domaćini – indie rock duo Haze&Ash.

“Potonji u proširenom sastavu sviraju pjesme sa svog prvog albuma, kao i većina gostiju koji čine reprezentativan presjek mlađe generacije (kant)autora koji donose novi kvalitet i senzibilitet na nezavisnu muzičku scenu regiona”, navodi se u saopštenju organizatora.

Muzički segment festivala će, kako je najavljeno, otvoriti Luce, u posljednje vrijeme tražena kantautorka iz Zagreba, koja prije svega vokalno, pa tek onda autorski i muzički uspijeva da omekša i najkomplikovanija slušalačka srca.

“Iste večeri na scenu stupa još jedna kantautorska zvijezda iz susjedstva, senzitivna ali i vrlo energična Dunja Ercegović čiji je umjetnički pseudonim Lovely Quinces, koju smo već slušali na SeaRock festivalu prije par godina, dok klavijaturistkinja Tamara Ristić KEZZ u čijim pjesmama su suptilno kombinovani etno elementi sa elektropop muzikom i nježan, a u isto vrijeme i gromoglasan interpretator i multiinstrumentalista J.R. August, prvi put dolaze u Crnu Goru”, kazali su.

U filmskom segmentu “Novog vala” premijerno u Crnoj Gori biće prikazani filmovi koji su imali premijere na prestižnim filmskim festivalima, od Toronta do Berlina, a program otvara najbolji kratkometražni film Sarajevo Film Festivala, “U plavetnilo”.

“Dramu o odrastanju rediteljke Antonete Alamat Kusijanović u razgovoru sa publikom predstaviće mlada glumica iz Dubrovnika Gracija Filipović. Gosti festivala su i režiseri Milica Lee Filipovski i Ognjen Isailović, te Nikola Vučinić kao predstavnik novog talasa sve uspješnije crnogorske kinematografije. Organizatori iz NVO Agora preporučuju i filmove ‘Kamen u ruci’ i ‘Nikog nema’, takođe filmove o odrastanju, te nagrađivana ostvarenja sa snažnim dramskim nabojem -‘Zvir’ i ‘Tranzicija'”, navodi se u saopštenju.

Ranije najavljeno za 9. septembar, drugo festivalsko veče je odloženo za jedan dan, zbog vremenskih (ne)prilika pa će iz tog razloga Kezz, J.R. August ali i Svemirko svirati u budvanskom Vihor baru, u subotu veče.

Festival “Novi Val” podržali su Opština Budva, “Budvanska rivijera” te niz lokalnih privrednih subjekata, prijatelj festivala je Grad Teatar Budva, a volontersku akciju finansira delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, kroz projekat StroNGO.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com