Kolašin: Stabilnost koalicije DF-SNP-SDP koja vrši vlast čuvaju sve češći dolasci partijskih lidera - Volim Podgoricu

Kolašin: Stabilnost koalicije DF-SNP-SDP koja vrši vlast čuvaju sve češći dolasci partijskih lidera

Dolazak Vladimira Jokovića, predsjednika SNP-a, na sastanak sa čelnicima i aktivistima ove partije u Kolašinu, potvrdio je da će funkcionisanje koalicije DFSNP-SDP koja vrši vlast, ubuduće sve češće zavisiti od dolazaka i uticaja partijskih lidera i partijskih centrala. Prema sadašnjim procjenama poznavalaca prilika u ovom gradu, u Kolašin jedino neće morati Ranko Krivokapić, predsjednik SDP, jer jedini nema primjedbi kako je njegova partija „ispoštovana“ u koaliciji koja je od 2014. godine na čelu grada.

Primjedbe partijskim centralama o tome kako je njihova partija ispoštovana u nominalno tročlanoj, a zvanično petočlanoj koalciji, gdje DFSNP-SDP podržavaju po jedan odbornik Demosa i Demokrata, prvi su iznijeli aktivisti Socijalističke narodne partije. Zatražili su od rukovodstva partije da im odobre da se preispita funkcionisanje koalicije.

Razlog za nezadovoljstvo je što je, kako tvrde, SNP u kadrovskom ostvarivanju koalicije stavljen u drugi plan, iako je, po pojedinačnom partijskom rejtingu, sa 6 odbornika, najjača partija u savezu na vlasti u Kolašinu. Vrhunac obezvlašćivanja SNP-a je bilo to što su dva mjeseca bez funkcije potpredsjednika koja pripada njima.

Kako je Pobjeda već pisala, na sastanku koji je, u srijedu 6. septembra, održan u Kolašinu, na kojem se predsjednik SNPa Vladimir Joković sastao sa članovima radne grupe i odbornicima SNP-a, dogovoreno je da Opštinski odbor odluči da li će ova partija nastaviti da pruža podršku kolašinskoj koaliciji.

I sam predsjednik Joković je priznao da SNP nema adekvatan tretman u raspodjeli kadrovske moći i da nezadovoljstvo kolašinskih „snpovaca“ ima opravdanje. Kako je kazao naš izvor koji je prisustvovao događaju, trosatna sjednica je bila prilično burna. – Pomenuto je da su otkazi u kolašinskoj lokalnoj upravi počeli, baš sa kadrovima, a kasnije radnicima, pristalicama SNP-a. Dragoljub Bukilić, kadar SNP-a, koji je bio načelnik Komunalne policije je prvi na listi onih koje je smijenila Željka Vuksanović, predsjednica Kolašina.

Zahtjevima za raskid koalicije su suprotstavljani i meteo uslovi u stilu – kako će se organizovati vanredni izbori u decembru, ili januaru kada je zima i kada su snjegovi, a redovni lokalni će biti tokom proljeća ili ljeta.

Odlučivanje o budućnosti koalicije je prepušteno Opštinskom odboru SNP-a, ali je pitanje može li se skupiti kvorum, kazao je naš izvor. Iz redova DF-a nijesu krenule inicijative ka partijskoj centrali da se preispituje rad i učinak kolašinske koalicije koja vrši vlast.

Neka nezadovoljstva se ipak mogu čitati „između redova“. Otvoreno je pitanje koliko je u funkcionisanju lokalne vlasti prisutan, aktivan a nekad i pozivan Aleksandar Dožić, predsjednik SO Kolašina i prvi čovjek DF-a.

Gotovo da ga je nemoguće vidjeti na bilo kojem „opštinskom doga- đaju“ osim na zasijedanjima lokalnog parlamenta koji se skuplja 3-4 put godišnje. Dožić koji je i uspješn biznismen, nije bio prisutan ni kada je „biznis karavan“ Ministarstva ekonomije bio „gost“ lokalne uprave.

Pobjeda

1 komentar

  1. I’ve held it’s place in related scenarios just before. The no effortless a remedy when you considered maybe it’s, it really is a thing that you’ll must create yourself above above time.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com