Početna » NOVOSTI » Društvo » Normalizovan željeznički saobraćaj

Normalizovan željeznički saobraćaj

Na dijelu pruge Beograd – Bar kroz Srbiju jutros oko 5 sati došlo je do kidanja kontaktne preže prilikom nailaska teretnog voza a time i do prekida saobraćaja.

Kako je Portalu RTCG saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ZPCG) voz je oko 13.25 stigao u Bijelo Polje.

Međunarodni noćni voz sa polaskom iz Beograda  jutros u 5.10 zaustavljen je u stanici Prijepolje-teretna, saopšteno je Portalu RTCG iz ZPCG.

“Prekid saobraćaja je bio posljedica kidanja kontaktne mreze prilikom nailaska teretnog voza. Iz preduzeća ‘Infastruktura zeleznica Srbije’ otklonili su kvar oko 12 časova kada je voz nastavio kretanje”, navodi se u saopštenju.

Koko su dodali, pošto je voz zaustavljen na teritoriji Srbije preduzeće “Srbija voz” a.d je putnicima obezbijedilo osvježenje.

“Voz je pristigao u Bijelo Polje u 13.25 sati”, saopšteno je iz ZPCG.

Portal B92 prenio je ranije danas saopštenje “Srbija voza” u kojem se navodi da se u međunarodnom vozu nalazi 220 ljudi, a da je na lice mjesta upućena dizel lokomotiva, koja će prevući zaustavljene vozove.

“S obzirom na to da ‘Željeznica Crne Gore’ ne raspolaže slobodnim kapacitetom za prihvat 220 putnika, neće biti organizovan autobuski prevoz do krajnje destinacije”, prenio je B92.

Kake je navedeno u saopštenju, dizel-lokomotiva je trebalo da na lice mjesta stigne oko 11 sati.

RTCG

Check Also

Od danas redovnom trasom do Beograda: Evo KOLIKO TRAJE PUTOVANJE

Radovi na „Infrastrukturi železnice Srbije“ između stanica Resnik i Vreoci završeni su i od sjutra ...

Evo od kada počinje redovan saobraćaj na pruzi Bar-Beograd-Bar

Od 14. no­vem­bra us­po­sta­vi­će se re­do­van že­lje­znič­ki me­đu­na­rod­ni put­nič­ki sa­o­bra­ćaj na pru­zi Bar–Be­o­grad–Bar pre­ma va­že­ćem ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *