Početna » NOVOSTI » Društvo » OVO NIKO NIJE USPIO: Predrag NA UDICU ulovio vodenu neman! (FOTO)
Foto: USR ''Šaran'' iz Petrovaradina - privatna arhiva / RAS SrbijaPredrag Radosavljev sa kapitalnim ulovom

OVO NIKO NIJE USPIO: Predrag NA UDICU ulovio vodenu neman! (FOTO)

Sportski ribolovac Predrag Radosavljev ulovio je danas popodne pravu vodenu neman – soma teškog 105 kilograma i dugačkog oko dva i po metra!  Ulov je “pao” u Dunavu kraj Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Predrag kaže da je borba sa riječnim gorostasom trajala oko 25 minuta i da ne bi uspio da ga ubaci u čamac da mu u pomoć nisu pritekla dva momka.
 – Pecao sam iz čamca dvadesetak metara od obale na varalicu glavinjaru sa strunom debljine 0,20 mm nosivosti do 20 kg i predvezom od 0,45 mm nosivosti do 15 kg, na štapu akcije 100 grama i mašinicom veličine 4000 i uopšte nisam bio spreman na to da će se zakačiti tolika riba. Zato je borba bila naporna jer sam se trudio da mi ne pokida pribor. Čak mi je dva puta pobjegao sa kuke a onda su mi dva momka pritekla u pomoć i uspjeli smo da ga savladamo – priča Predrag za ‘’Blic’’.

Predrag Radosavljev sa kapitalnim ulovom

Foto: USR ”Šaran” iz Petrovaradina – foto privatna arhiva / RAS SrbijaPredrag Radosavljev sa kapitalnim ulovom

Predrag je dugogodišnji ribolovac i član je Udruženja sportskih ribolovaca ‘’Šaran’’ iz Petrovaradina, a najveći ulov do sada mu je bio som težak 38 kilograma.

– Svi u udruženju su potvrdili da na pecaljku niko nije ulovio ovoliki primjerak u zadnjih 50 a možda i više godina. Dešavalo se da ribari mrežom uhvate i neke veće primjerke, ali pecaljkom, na sportski način, ne znam da li je to ikome pošlo za rukom – s pravom se pohvalio Predrag.

Inače, on se godinama takmiči u ribolovu i osvojio je prvo mjesto na ‘’Zlatnoj bućki’’ u Kanjiži 2015. godine, a ekipno je postigao najveći uspjeh na takmičenju u Zvorniku gde je sa prijateljima iz USR ‘’Šaran’’ osvojio takođe prvo mjesto u lovu soma bućkom.

Izvor: Blic

Check Also

I MORSKA HRANA OTROVANA: Da li je riba koju jedemo PUNA PLASTIKE?

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Ulcinjanin ulovio gofa kapitalca od 24 KILOGRAMA

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *