,,U Crnoj Gori ne postoji zdrava opozicija” - Volim Podgoricu

,,U Crnoj Gori ne postoji zdrava opozicija”

Cilj dijela crnogorske opozicije da na predsjedničkim izborima imaju zajedničkog kandidata nježnijeg pola, nije usmjeren ka dobrobiti Crne Gore i zaštiti njenih nacionalnih i građanskih interesa, već isključivo da bi porazili Demokratsku partiju socijalista, smatra poslanik te stranke Miodrag Vuković.

Povodom prijedloga dijela opozicije da kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima treba da bude žena, on je u razgovoru za Pobjedu ocijenio kako se ni ovaj put na političkoj sceni Crne Gore ne dešava se ništa novo.

– Još nijesu raspisani predsjednički izbori, niti je zvanično počela kampanja, a ponovo se dešava ono što se događalo prije samo pet godina. I tada smo imali gotovo istu situaciju. Galamu, prenemaganja i ,,silnu zabrinutost“ za političku i društvenu zajednicu Crne Gore.

Takozvana politička altenativa i njihov zahtjev da je potrebno da na predsjedničke izbore izađu sa zajedničkim kandidatom nije za dobro Crne Gore. Njihova potreba nije kandidat koji je saglasan sa državnim, nacionalnim i građanskim interesima Crne Gore, već kandidat koji će poraziti kandidata DPS-a – naveo je Vuković.

On poručuje opozicionim kolegama da se ne nalaze u ringu, već pred odgovornim državnim poslom. Podsjetio je i na prethodne predsjedničke izbore i tadašnjeg kandidata Demokratskog fronta Miodraga Lekića, koji je dobio podršku kompletne opozicije.

– Opet se ponavlja situacija od prije pet godina. Tada su, kao sigurnog kandidata za predsjednika, doveli čovjeka koji je dugo bio van Crne Gore. On je vrlo brzo na ružan način otišao iz te velike koalicije. Sada ga proglašavaju nedemokratom, autokratom, despotom i čovjekom sa pretjeranom voljom za moć.

A to je isti onaj čovjek koga su predlagali kao nesumnjivo i jedino rešenje za spas od ,,diktature i totalitarizma DPS-a“ – ističe Vuković.

Pobjeda

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com