Počelo takmičenje u ležanju - Volim Podgoricu

Počelo takmičenje u ležanju

U etno selu Montenegro, u Gornjim Breznima, tridesetak kilometara od Nikšića, jutros u 10 časova počelo je šesto takmičenje u ležanju.

Za nagradu od 200 eura bori se deset “džabalebaroša”.

Najmlađi takmičar je petnaestogodišnja Irena Marković iz Podgorice, a najstariji Dragana Tasić iz Knjaževca( 49), koja je prošle godine osvojila treće mjesto a ove, kako je kazala, došla je da podrži mlađe snage.

 Irena je ovog ljeta radila pa je pred početak škole došla, kako rece da malo prilegne.

“Dobro sam se spremila. Donijela sam Dormeo a tu je i sestra Mirjana koja je dvije godine starija od mene. Ona je došla da me podrži, ali se predomislila pa je odlučila da se takmiči”, kazala je Irena.

 Podršku im pruza i majka Hilda koja je sa osmijehom kazala da iako su joj kćerke vrijedne da im i ležanje “dobro ide”.

Ivana Stanković se bavi ugostiteljstvom i došla je iz Beograda.

 Smatra da kada je ležanje u pitanju, Crnogorcima može stati na crtu jer se “naoružala” umorom, strpljenjem i dobrom literaturom.

Tadija Tijanić iz Brezana je jedini predstavnik domaće snage, a sedamnaestogodišnji Vukašin Vračar je došao iz Podgorice.

Tu je i ekipa Nikšićana, djevojka i tri momka, koja je riješila da se udruženim snagama bori i ako pobjede novac podijele. Ekipu čine Tanja Božović, Veljko Bojanić, Bojan Bigović i Dejan Todorović. Kako je Veljko kazao spremni su za takmičenje jer su nekolilo dana “po čitav dan spavali da uđu u formu”.

Vlasnik etno sela i “glavni krivac” za ovo takmičenja Milonja Blagojević, kazao je da su ove godine pripremili i novitet i oldtajmeristima, koji će im biti gosti, ponudili mogućnost takmičenja.

 “Ko izdrži u autu da leži duže od četiri sata dobiće rafting Tarom. Takmičenje je za ovih šest godina postalo popularno da o njemu pišu mnogi svjetski mediji što je primocija ne samo našeg sela već i Crne Gore”, kazao je Blagojević.

Drugoplasirani će kao nagradu dobiti vikend u etno selu, dok je za trećepladiranog obezbijeđen rafting.

Rekord drži Marko Đurović iz Podgorice koji je ležao 37 sati.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com