PODGORICA: Đuretiću pritvor 30 dana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đuretiću pritvor 30 dana

Su­di­ja za is­tra­gu Osnov­nog su­da u Pod­go­ri­ci Mi­la­din Pe­jo­vić od­re­dio je pri­tvor u tra­ja­nju od 30 da­na Slav­ku Đu­re­ti­ću, ko­ji se te­re­ti za na­no­še­nje te­ške tje­le­sne po­vre­de dok­to­ru Vla­di­mi­ru Pe­ru­ni­či­ću. Pri­tvor je od­re­đen zbog opa­sno­sti uti­ca­ja na svje­do­ke, po­tvr­đe­no je  u tom su­du.

Đu­re­tić je pri­je dva da­na u pro­sto­ri­ja­ma Kli­nič­kog cen­tra na­sr­nuo na dr Pe­ru­ni­či­ća i udar­cem pe­sni­ce mu po­lo­mio nos. U tom tre­nut­ku u dru­štvu Đu­re­ti­ća bio je i nje­gov ro­đak Go­ran Ka­žić, ko­ji je na­kon do­ga­đa­ja sa­slu­šan u Cen­tru bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca. Đu­re­ti­će­va su­pru­ga se li­je­či u Kli­nič­kom cen­tru, što je i do­ve­lo do ovog ne­mi­log do­ga­đa­ja.

Pe­ru­ni­čić je ka­sni­je u iz­ja­vi za me­di­je is­pri­čao ka­ko je do­šlo do in­ci­den­ta. Na­i­me, ka­ko ka­že, po­ro­di­ca se in­te­re­so­va­la da uzme do­ku­ment, od­no­sno kom­plet­nu pa­pi­ro­lo­gi­ju za pa­ci­jent­ki­nju ko­ja se li­je­či na Ko­ro­nar­noj je­di­ni­ci i ko­ja je u te­škom zdrav­stve­nom sta­nju (du­bo­koj ko­mi) ka­ko bi ih od­ni­je­li u ne­ku dru­gu zdrav­stve­nu usta­no­vu na dru­go mi­šlje­nje. Ob­ja­snio je, is­ti­če, da ne­ma te in­ge­ren­ci­je da to uči­ni već da je po­treb­no odo­bre­nje di­rek­to­ra Kli­ni­ke za bo­le­sti sr­ca ili even­tu­al­no glav­ne se­stre ko­ro­nar­ne je­di­ni­ce u ko­joj pa­ci­jent­ki­nja le­ži.

– Ka­žić je po­čeo pri­lič­no na­sil­no da se po­na­ša. Ušao je u pro­sto­ri­ju u ko­ju je za­bra­njen ulaz ne­za­po­sle­ni­ma. Pri­ja­vio sam ga na­šem obez­bje­đe­nju i on je uklo­njen. U toj gu­žvi ko­ja je na­sta­la iza­šao je su­prug pa­ci­jent­ki­nje Đu­re­tić, ko­ji mi je za­dao uda­rac u pred­je­lu gla­ve i no­sa. Na­kon to­ga je po­bje­gao, ali je ubr­zo uhva­ćen i obo­ji­ca su spro­ve­de­ni – is­pri­čao je on.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, pa­ci­jent­ki­nju je pri­je de­se­tak da­na re­a­ni­mi­rao u Ur­gent­nom cen­tru i vra­tio je u ži­vot i na­kon to­ga je pri­mio u Ko­ro­nar­nu je­di­ni­cu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com