Home / NOVOSTI / Društvo / Đurović izabran za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Đurović izabran za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo na današnjoj sjednici izabrao je Dragana Đurovića za direktora Agencije, jednoglasnom odlukom prisutnih članova.

Prema mišljenju članova Savjeta, kako dodaju, ova agencija je u prethodnom periodu postala respektabilna vazduhoplovna vlast, a njeni rezultati su potvrđeni i od strane svih evropskih vazduhoplovnih institucija.

Dodaju da je zahvaljujući angažovanosti Agencije uspostavljen efikasan sistem nadzora u civilnom vazduhoplovstvu, a impozantan broj podzakonskih akata koje je donijela Agencija omogućio je punu primjenu evropskih vazduhoplovnih propisa u pravni sistem.

Posebno ističu vodeću ulogu Agencije u projektu Jedna bezbjednosna kontrola, kojim je Crna Gora, uz Sjedinjene Američke Države i Kanadu, uključena u ovaj režim Evropske unije, koji dobijaju samo zemlje koje su u potpunosti uskladile svoje bezbjednosne standarde u civilnom vazduhoplovstvu sa standardima Evropske unije.

“U ovim rezultatima Agencije Dragan Đurović je, kao direktor, pokazao izuzetnu angažovanost i imao vodeću ulogu”, kazali su iz agencije.

“Izbor Đurovića za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo je potvrda njegove lične angažovanosti i pune posvećenosti razvoju sigurnosti i bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, kao i jačanju pozicije Crne Gore u politici EU u oblasti vazdušnog saobraćaja”, navodi se.

Inače, ovo je priznanje za Crnu Goru, koja po prvi put u istoriji ima predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija.

Članovi Savjeta su takođe ocijenili da će izbor Đurovića označiti kontinuitet dobrih poslovnih rezultata Agencije i nastavak procesa jačanja bezbjednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori.

Shodno zakonu, kako poručuju, Savjet je Odluku o izboru direktora Agencije uputio Ministarstvu saobraćaja i pomorstva radi davanja saglasnosti.

www.cdm.me

Check Also

Otac dječaka: Dušan ima bolove i prima morfijum, ali dobro podnosi preglede

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *