Početna » PG INFO » Aktuelno » Dvije hiljade tona više čvrstog komunalnog otpada

Dvije hiljade tona više čvrstog komunalnog otpada

Ukupna količina primljenog čvrstog komunalnog otpada na deponiji “Livade” u Podgorici za prvih osam mjeseci ove godine je za oko dvije hiljade tona uvećana u odnosu na isti period prošle godine, odnosno sa 48.23 hiljade tona na 50,15 hiljada tona. Takođe, broj primljenih vozila u istom uporednom periodu je izniso 440 vozila više u 2017. u odnosu na 2016. godinu, odnosno sa 12.689 na 13.129 vozila.

Na regionalnoj deponiji “Livade” u Podgorici svakodnevno se obavljaju složeni i zahtjevni poslove prikupljanja, sortiranja i deponovanja različitih vrsta otpada po najstrožijim evropskim propisima u kojima se poseban akcenat stavlja na poštovanje procedura iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

I pored konstantnog uvećana količina svih vrsta dopremljenog otpada koji zahtijeva adekvatan tretman, otpad u Podgorici se odlaže i tretira po svim savremenim standardima, kao se to radi u velikim evropskim gradovima.

Pored toga, uprava Glavnog grada i menadžment Deponije, vodeći se opredjeljenjem da na otpad ne gledaju kao na problem već kao značajan resurs, stvaraju sve neophodne pretpostavke da u narednom periodu relalizuju i projekat proizvodnje električne energije iz deponijskog bio gasa.

Nakon nedavno sagrađenog postrojenja za tretman otcjednih voda i treće sanitarne kade čija je ukupna vrijednost oko 3.2 miliona eura, realizacija tog projekta biće još jedan veoma važan segment u cjelokupnom sistemu tretmana otpada na deponiji “Livade”.

Check Also

U Podgorici 27 postupaka za ograničenje roditeljskog prava

Centar za socijalni rad za Podgoricu, Golubovce i Tuzi je u posljednjih pet godina pokrenuo ...

PODGORICA: Evo kako će se ubuduće građani lakše parkirati   

Preduzeće Parking servis uskoro će ugraditi senzore ispod asfalta koji će registrovati slobodna parking mjesta ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *