Dvije hiljade tona više čvrstog komunalnog otpada - Volim Podgoricu

Dvije hiljade tona više čvrstog komunalnog otpada

Ukupna količina primljenog čvrstog komunalnog otpada na deponiji “Livade” u Podgorici za prvih osam mjeseci ove godine je za oko dvije hiljade tona uvećana u odnosu na isti period prošle godine, odnosno sa 48.23 hiljade tona na 50,15 hiljada tona. Takođe, broj primljenih vozila u istom uporednom periodu je izniso 440 vozila više u 2017. u odnosu na 2016. godinu, odnosno sa 12.689 na 13.129 vozila.

Na regionalnoj deponiji “Livade” u Podgorici svakodnevno se obavljaju složeni i zahtjevni poslove prikupljanja, sortiranja i deponovanja različitih vrsta otpada po najstrožijim evropskim propisima u kojima se poseban akcenat stavlja na poštovanje procedura iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

I pored konstantnog uvećana količina svih vrsta dopremljenog otpada koji zahtijeva adekvatan tretman, otpad u Podgorici se odlaže i tretira po svim savremenim standardima, kao se to radi u velikim evropskim gradovima.

Pored toga, uprava Glavnog grada i menadžment Deponije, vodeći se opredjeljenjem da na otpad ne gledaju kao na problem već kao značajan resurs, stvaraju sve neophodne pretpostavke da u narednom periodu relalizuju i projekat proizvodnje električne energije iz deponijskog bio gasa.

Nakon nedavno sagrađenog postrojenja za tretman otcjednih voda i treće sanitarne kade čija je ukupna vrijednost oko 3.2 miliona eura, realizacija tog projekta biće još jedan veoma važan segment u cjelokupnom sistemu tretmana otpada na deponiji “Livade”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com