Ona vodi kurs kineskog u NK: Grad sam odmah zavoljela - Volim Podgoricu

Ona vodi kurs kineskog u NK: Grad sam odmah zavoljela

Posvećena, opuštena, nasmijana i prijateljski nastrojena, ovako polaznici kineskog jezika ukratko opisuju WU Ling, djevojku koja ispred Insititua Konfučije nepunu godinu drži časove kineskog jezika u Nikšiću, piše portal Onogošt.

Nikšić je, priznaje, odmah zavoljela. Iako je, dodaje, grad mali, sviđa joj se što u njemu može naći sve što joj treba.

“Grad je pun energije. Omladina je uvijek puna strasti i uvijek isprobava nešto novo. Mislim da je to razlog zbog kojeg smo učenici kinskog i ja odradili tako dobar posao u proteklih pola godine. Mnogi ljudi ovdje ne govore engleski, ali ih to ne sprečava da uvijek pokušavaju da pomognu. To je nevjerovatno osjećanje za nekoga ko je nov ovdje, kao što sam ja. Zbog toga sam manje nostalgična“, iskrena je Ling, kako je navikla da je zovu poznanici i polaznici kurseva iz Nikšića.

Foto: Onogošt.me

Kada ne predaje, vrijeme provodi na relaciji Nikšić-Podgorica jer je u glavnom gradu Crne Gore smješten Institut u okviru Univerziteta Crne Gore.

Ipak, najviše vremena provodi sa polaznicima kurseva na kojima kojima, bez lažne skromnosti, kaže Ling, polaznici mogu mnogo toga naučiti i očekivati zauzvrat brojne benefite.

“Pobjednik takmičenja “Chinese Bridge” Nikšićanin Stefan Eraković, nagrađen je plaćenim putovanjem u Kinu, smještajem i obilaskom. Možete ne samo naučiti kineski jezik, nego takođe iskusiti kinesku kulturu, kao što je kineska kaligrafija, kineska hrana, kineski tradicionalni instrumenti, čaj i tako dalje“, kaže Ling i dodaje da nakon položenih kurseva kandidati mogu aplicirati i za kineske stipendije.

Zato poziva sve zainteresovane da se već od 15. septembra prijave za nove tečajeve kineskog jezika u Tehnopolisu u Nikšiću.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com