Početna » NOVOSTI » Društvo » Saslušanje Koljenšića i Ajkovića, Maraš priznao krivicu
FOTO: Cdm

Saslušanje Koljenšića i Ajkovića, Maraš priznao krivicu

U Višem tužilaštvu u Podgorici, pred tužiteljkom Lepom Medenicom, Dragan Maraš (33) priznao je izvršenje krivičnog djela za koje se tereti. Saslušanje Nikšićaninu Ratku Koljenšiću (40) i Podgoričaninu  i Nešu Ajkoviću (26) još traje.

“Dragan Maraš je iznio svoju odbranu u kojoj je priznao izvršenje krivičnog djela. Njemu se na teret stavlja krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, nakon toga tužilac će vidjeti da li će predložiti određivanje pritvora”,  kazao je za CdM Advokat osumnjičenog Maraša, Vlado Vuković.

Koljenšić, Maraš i Ajković , uhapšeni su  juče u Nikšiću u naselju Straševina, jer je pretresom automobila u kojem su bili pronađeno automatsko oružje,“hekler“ i pištolj “glok“.

Koljenšiću i Ajkoviću se na teret stavlja  krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: CdM

Prilikom kontrole, policijski službenici su primjetili da Maraš, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje “Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je Ajković, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke “Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem.

Foto: Milovan Danilović

“Oružje je oduzeto i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li je povezano sa izvršenjem nekog krivičnog djela”, kazali su iz UP.

Foto: Milovan Danilović
Koljenšić je već neko vrijeme pod pratnjom inspektora jer mu je, prema procjeni bezbjednosnih službi, ugrožen život.

On je ranije optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića. U zatvoru je na osnovu tih optužbi proveo tri godine.

Koljenšić

Koljenšić i Slobodan Šaranović, koji je ubijen 11. marta prošle godine ispred kuće u Budvi, terete se da su organizovali likvidaciju Bojovića.

Nešo Ajković je od ranije poznat policiji i njemu se dva puta sudilo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je presudom Osnovnog suda u Podgorici, u decembru prošle godine, osuđen na pola godine zatvora, jer je policija pretresom njegove kuće pronašla štapin i ekploziv.

Ajković  je ranije pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora jer je Vlatku Vučeliću predao veću količinu oružja, koju je kod njega pronašla njemačka policija u novembru pretprošle godine.

www.cdm.me

Check Also

Danas odluka o saslušanjima zbog bezbjednosne situacije i napada na Lakić

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu danas će odlučiti o kontrolnim saslušanjima u vezi aktuelne ...

PODGORICA: Zbog ranjavanja Olivere Lakić saslušan Ivan Bušković

Policija još nije otkrila ko je pucao u Oliveru Lakić, novinarku “Vijesti”, ali tvrde da čine ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *