Heroj SSSR boravio u Tivtu - Volim Podgoricu

Heroj SSSR boravio u Tivtu

Heroj SSSR-a, general-major u penziji Aleksandar Petrovič Salujanov boravio je juče u Tivtu gdje su ga ugostili predstavnici tivatskog odbora Organizacije boraca NOR-a (jugoslovenska opcija) na čelu sa predsjednikom Matom Brguljanom.

“U srdačnom razgovoru sa predstavnicima tivatske boračke organizacije, heroj Sovjetskog Saveza, general Salujanov je prenio svoje i zadovoljstvo Udruženja heroja Rusije, činjenicom da je SO Berana juče usvojila odluku o podizanju spomenika generalu Georgiju Žukovu, komandantu Crvene Armije koja je sa partizanskim jedinicama 1944. oslobodila Beograd i Jugoslaviju. On je poručio da je antifašizam najznačajnija tekovina savremene Evrope i da će OBNOR u svojom aktivnostima imati njegovu podršku”, saopšteno je iz tivatskog OBNOR-a.

Čelnik te organizacije Mato Brguljan je gostu iz Rusije uručio simbolični poklon – knjigu o narodnom heroju Mašu Brguljanu – „Zbivanja za nezaborav“.

Aleksandar Petrovič Salujanov je heroj SSSR-a i Rusije i zamjenik predsjednika Udruženja heroja Rusije, koje je jedno od najmoćnijih udruženja vojnih veterana u toj državi.

Salujanov (64) se proslavio u ratu u Avagnistanu tokom osamdesetih, kao komandant jednog od bataljona 350. gardijskog vazduhoplovnog puka, 103. vazduhoplovne divizije SSSR-a. Za heroja Sovjetskog Saveza proglašen je 1984. godine.

 (Vijesti)

1 komentar

  1. There are very many details this way to consider. This is a great point to raise up. I provide thoughts above as general inspiration but clearly you’ll find questions just like the one you retrieve where the most essential thing is going to be doing work in honest great faith. I don?t know if best practices have emerged about such thinggs as that, but Almost certainly that the job is clearly recognized as an affordable game. Both kids notice the impact of only a moment’s pleasure, throughout their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com