Maraš priznao krivicu, Ajković negirao; Koljenšiću pritvor do 72 časa - Volim Podgoricu

Maraš priznao krivicu, Ajković negirao; Koljenšiću pritvor do 72 časa

U Višem tužilaštvu u Podgorici, pred tužiteljkom Lepom MedenicomDragan Maraš (33) priznao je izvršenje krivičnog djela za koje se tereti i njemu je određeno zadržavanje do 72 sata. Do kasnih večernjih sati saslušani su i Nikšićanin Ratko Koljenšić (40) i Podgoričanin Nešo Ajković (26).

Foto:CdM

“Dragan Maraš je iznio svoju odbranu u kojoj je priznao izvršenje krivičnog djela. Njemu se na teret stavlja pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, nakon toga tužilac će vidjeti da li će predložiti određivanje pritvora”,  kazao je za CdM advokat osumnjičenog Maraša, Vlado Vuković.

Osumnjičenog Koljenšića po službenoj dužnosti zastupao je advokat Sava Dragić koji je kazao za CdM da je njegovom klijentu određeno zadržavanje do 72 časa i da više od toga za sada ne može da saopšti.

Ajkovića po službenoj dužnosti branio je advokat Balša Dragović, koji je takođe kazao za CdM da je i njegovom klijentu određeno zadržavanje do 72 časa.

“Ajkoviću se na teret stavlja krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Nije priznao nikakvu krivicu”, kazao je Dragović za CdM.

Koljenšić, Maraš i Ajković , uhapšeni su prekjuče u Nikšiću u naselju Straševina, jer je pretresom automobila u kojem su bili pronađeno automatsko oružje,“hekler“ i pištolj “glok“.

Foto: Milovan Danilović

Koljenšiću i Ajkoviću se na teret stavlja  krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni koji su zadržani po nalogu tužiteljke, biće saslušani kod istražnog sudije u Višem sudu koji će odlučiti o daljim mjerama, eventualnom produženju pritvora ili ukidanju istoga.

Foto: Milovan Danilović

Prilikom kontrole, policijski službenici su primjetili da Maraš, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje “Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je Ajković, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke “Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem.

“Oružje je oduzeto i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li je povezano sa izvršenjem

Koljenšić je već neko vrijeme pod pratnjom inspektora jer mu je, prema procjeni bezbjednosnih službi, ugrožen život.

On je ranije optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića. U zatvoru je na osnovu tih optužbi proveo tri godine.

Koljenšić i Slobodan Šaranović, koji je ubijen 11. marta prošle godine ispred kuće u Budvi, terete se da su organizovali likvidaciju Bojovića.

Nešo Ajković je od ranije poznat policiji i njemu se dva puta sudilo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je presudom Osnovnog suda u Podgorici, u decembru prošle godine, osuđen na pola godine zatvora, jer je policija pretresom njegove kuće pronašla štapin i ekploziv.

Ajković  je ranije pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora jer je Vlatku Vučeliću predao veću količinu oružja, koju je kod njega pronašla njemačka policija u novembru pretprošle godine.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com