PODGORICA: Koljenšić, Maraš i Ajković u pritvoru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Koljenšić, Maraš i Ajković u pritvoru

Podgoričani Dragan Maraš (33) i Nešo Ajković (26), i Nikšićanin Ratko Koljenšić (40), koji su uhapšeni 10 septembra u Nikšiću u naselju Straševina, jer je pretresom automobila u kojem su bili pronađeno automatsko oružje,“hekler“ i pištolj “glok“, saslušani su večeras pred istražnim sudijom u nikšićkom Osnovnom sudu, koji im je odredi pritvor od 30 dana, saznaje CdM.

Oni su sinoć do kasnih sati saslušavani u podgoričkom Višem tužilaštvu, pred tužiteljkom Lepom Medenicom. Maraš je tada priznao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti, nakon čega mu je određen pritvor do 72 časa, kao i Koljenšiću i Ajkoviću, koji je negirao krivicu.

Prilikom kontrole, policijski službenici su primjetili da Maraš, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje “Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je Ajković, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke “Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem.

Kako CdM saznaje, u oružju koje je pronađeno nije bilo municije.

Koljenšiću ugrožen život

Koljenšić je već neko vrijeme pod pratnjom inspektora jer mu je, prema procjeni bezbjednosnih službi, ugrožen život.

On je ranije optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića. U zatvoru je zbog tih optužbi proveo tri godine.

On je presudom Osnovnog suda u Podgorici, u decembru prošle godine, osuđen na pola godine zatvora, jer je policija pretresom njegove kuće pronašla štapin i ekploziv.

Ajković je ranije pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora jer je Vlatku Vučeliću predao veću količinu oružja, koju je kod njega pronašla njemačka policija u novembru pretprošle godine.

Uhapšena i supruga Koljenšića zbog pirotehnike

Nikšićanka Nada Koljenšić (36), supruga Ratka Koljenšića, uhapšena je zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ona je navodno priznala da su pirotehnička sredstva njeno vlasništvo.

Policija je po naredbi Osnovnog suda izvršila pretres njihove kuće, gdje je pronađena veća količina pirotehnike.

“Protiv Nade nje podnešena krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija”, kazao je rukovodilac ODT-a u Nikšiću, Stevo Šekarić.

Prema saznanjima CdM-a radi se o pirotehnici koju čine petarde i topovski udar. Nada Koljenšić je saslušana kod državnog tužioca i puštena je da se brani sa slobode.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com