Početna » NOVOSTI » Hronika » PODGORICA: Osumnjičen da je ucjenjivao sugrađanku

PODGORICA: Osumnjičen da je ucjenjivao sugrađanku

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv N.R. (33) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je na štetu sugrađanke M.J. počinio krivično djelo ucjena.

 

M.J. je prijavila N.R. policiji pošto je N.R. nastavio da je ucjenjuje nakon što mu je ona predala novac koji je od nje tražio kako ne bi objavio video materijal koji je kompromitujući po njenu čast i ugled.

 

Naime, početkom jula ove godine N.R. je od M.J, kako se sumnja, tražio da mu da iznos od 400 eura ili će on u suprotnom, kako je zaprijetio, na društvenim mrežama objaviti snimak njihovog intimnog odnosa. On joj je takođe, sumnja se, prijetio da će osim toga snimak poslati u obrazovnu ustanovu koju pohađa njeno maloljetno dijete kao i da će doći na njeno radno mjesto i njenim kolegama pokazati taj snimak ukoliko mu ne preda traženi novac. Da bi izvršio što veći pritisak na M.J, N.R. je, sumnja se, poslao M.J. fotografiju uslikanu ispred objekta u kojem ona radi. N.R. je takođe M.J. kazao da će, kada mu preda traženu sumu novca, snimak izbrisati.

 

M.J. je N.R. dala 400 eura za koje je bila ucijenjena vjerujući da će on prestati sa ucjenama i da će snimak izbrisati, ali je N.R. nakon desetak dana, sumnja se, nastavio da joj šalje poruke i da joj traži novac prijeteći da će, ukoliko ne nastavi da mu daje novac, objaviti ovaj i druge snimke kao i intimne fotografije. Tada je M.J. odlučila da N.R. prijavi policiji.

 

Službenici CB Podgorica su odmah postupili po prijavi oštećene M.J. Sproveli su kriminalističke mjere i radnje na dokazivanju predmeta. Od N.R. je u policijskim prostorijama uzete izjava u vezi sa navedenim događajem.

 

O svemu je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv N.R. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je, na štetu M.J, počinio krivično djelo ucjena.

 

Sve potencijalne žrtve ucjene na ovaj ili slične načine savjetujemo da ne pregovaraju sa licima koja ih ucjenjuju, te da se odmah jave policiji i da prijave lice koje pokušava da ih ucijeni kako bi policija odmah reagovala i spriječila posljedice po njihov ugled i imovinu.

Check Also

NAJPOSJEĆENIJI CITY GROOVE DO SAD: Karte u pretprodaji već RASPRODATE

Na osnovu interesovanja publike za ovogodišnje izdanje festival City Grove, već se može tvrditi da ...

Radunović: Ako mogu Tuzi, može i Zeta da bude samostalna opština

Na promotivnom skupu koalicije DF-SNP “Svi za samostalnu Zetu“ je poručeno da je Zeti potrebna ...

3 Komentari

  1. Svaka cast nasoj policiji na ovakvom reagovanju i pozivu da se zrtve jave. Bravo policijo nasa, vratili ste nam vjeru u zastitu koju uzivamo !!!

  2. Sve smo mi M.J. HVALA POLICIJI CRNE GORR !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *