Početna » PG INFO » Aktuelno » PODGORICA: ,,VOLI” napravio ,,MINI-DEPONIJU” u CENTRU grada! (FOTO)

PODGORICA: ,,VOLI” napravio ,,MINI-DEPONIJU” u CENTRU grada! (FOTO)

 

Kako javljaju čitaoci portala ,,Volim Podgoricu” market ,,Voli”  napravio je pravu ,,mini-deponiju” iza njihove zgrade, u Ulici serdara Jola Piletića, koja se nalazi nadomak samog centra grada.

Naime, stanovnici zgrade koja se nalazi preko puta ,,Pet udovica” svakodnevno se u zaleđu zgrade, pored same obale Morače, susreću sa ogromnim količinama smeća, koje se tu može naći u svakom dijelu dana.

Kako tvrdi naša čitateljka, već nekoliko puta  ukazivala je na ovaj problem zaposlenima u ovom marketu, ali je dobijala  odgovor – da se radi  o smeću koje je predviđeno za reciklažu.

,,Ono što ovdje predstavlja problem je količina smeća koje se nalazi van ograđenog prostora predviđenog za sakupljanje reciklažnog otpada, čija je količina često veća na zelenoj površinu oko samog ograđenog prostora, nego u samom ,,kavezu”. “, kaže naša čitateljka.

Kako tvrdi smeće koje je predviđeno za ,,reciklažu” , često ne odgovara opisu.

,,Često se tu nalaze ostaci pokvarenog voća i povrća, kao i ostali otpad iz marketa. Pretpostavljam da se pokvarene banane ili paradajz ne mogu reciklirati?!”, ogorčena je naša čitateljka.

Ostaje da se vidi da li će se gradske službe pobrinuti za ovaj problem ili će sama kompanija ,,Voli” pokazati da se u svom poslovanju vodi drutveno-korisnim motivima. U svakom slučaju – ovakve slike našeg grada ne priliče ni periferiji, a kamoli centru grada.

 

Check Also

Požar na divljoj deponiji automobilskih guma

U naselju Bjeliši u Baru danas oko 18 sati došlo je do ekološkog incidenta kada ...

Deponija jedno od najmodernijih sistema u regionu u ovoj oblasti

„Ovo je prvi sertifikat koje neko preduzeće iz ove djelatnosti dobija u Crnoj Gori, a ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *