Početna » NOVOSTI » Društvo » Policajac prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi

Policajac prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv L.J. zato što se dana 24. februara 2017. godine oko 20.30 časova, u jednom ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u Pljevljima, na javnom mjestu, van službe prijetio i vrijeđao sugrađane po osnovu nacionalne pripadnosti, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u rješenju o pokretanju postupka, on se time ponašao suprotno Kodeksu policijske etike.

“On je kao gost ugostiteljskog objekta vrijeđao Š.G., upućujući joj uvredljive i prijeteće riječi, nakon čega je izašao iz objekta, otišao do svog vozila i vratio se. Time je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovane, zatim je oko 21.30 časova po osnovu nacionalne pripadnosti vrijeđao lice S.E. upućujući mu uvredljive i prijeteće riječi, čime je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovanog, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima (ponašanje u službi ili van službe suprotno Kodeksu policijske etike)” navodi se u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka.

Check Also

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV G.P.: Policajcu prijetio pištoljem

Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu Vi­šeg  dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci  pro­tiv G.P. zbog ...

Nakon saslušanja policajac pušten da se brani sa slobode

Nakon saslušanja u tužilaštvu, službenik Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad Vesko Šćepanović (35) pušten je da se ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *