Početna » NOVOSTI » Društvo » Policajac prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi

Policajac prijetio i vrijeđao po nacionalnoj osnovi

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv L.J. zato što se dana 24. februara 2017. godine oko 20.30 časova, u jednom ugostiteljskom objektu, koji se nalazi u Pljevljima, na javnom mjestu, van službe prijetio i vrijeđao sugrađane po osnovu nacionalne pripadnosti, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u rješenju o pokretanju postupka, on se time ponašao suprotno Kodeksu policijske etike.

“On je kao gost ugostiteljskog objekta vrijeđao Š.G., upućujući joj uvredljive i prijeteće riječi, nakon čega je izašao iz objekta, otišao do svog vozila i vratio se. Time je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovane, zatim je oko 21.30 časova po osnovu nacionalne pripadnosti vrijeđao lice S.E. upućujući mu uvredljive i prijeteće riječi, čime je izazvao osjećanje ugroženosti kod imenovanog, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima (ponašanje u službi ili van službe suprotno Kodeksu policijske etike)” navodi se u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka.

Check Also

POLICAJAC TEŠKO POVRIJEDJEN NA DUŽNOSTI: A.D. (27) ga u centru grada POKOSIO AUTOMOBILOM (VIDEO)

Policajca koji je stajao sa kolegom pored službenog uta i vršio redovnu kontrolu, oborio je automobil ...

PODGORICA: Policajac tukao dječake, pa se nagodio za kaznu

Policajac Božidar Anđelić odradiće 120 sati društveno korisnog rada, zbog napada na četiri učenika Osnovne škole “Sutjeska”. ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *