PREVOZ U PODGORICI: U planu nove autobuske linije i kompanije - Volim Podgoricu

PREVOZ U PODGORICI: U planu nove autobuske linije i kompanije

Glavni grad će, nakon 15-ak godina, dobiti novi i kvalitetniji gradski prevoz, koji će odgovarati potrebama građana današnje Podgorice, najavili su iz Sekretarijata za saobraćaj, gostujući u našem Jutarnjem programu.

Biće raspisan tender za nove autobuske linije i nove kompanije koje će u narednih 8 do 10 godina u Podgorici obavljati usluge javnog prevoza.

“Grad se jeste promijenio, u odnosu na ono što su prije 10 ili 15 godina bile potrebe više nisu ili su promijenjene, postoje neke nove. Imamo zahtjeve 58 mjesnih zajednica za proširenje gradskih linija, za promjenu gradskih linija, uvođenje nekih novih…”, kazao je Marko Rakočević iz Sekretarijata.

Podgoričani će morati da se strpe do maja sljedeće godine, kada bi cio proces trebalo da bude završen. Do tada im preostaje da se oslone na trenutni prevoz, na koji su im najčešće zamjerke loša povezanost i mali broj autobusa.

“Mi na staroj Zlatici nemamo nikakav prevoz, po 2-3 prevoza koristimo do tamo da dođemo … odsiječeni smo od grada, a u gradu smo praktično”, kažu građani

“Mislim da nije dovoljno redovan, i da bi trebalo da ima više autobusa … kad prođe jedan, možemo da čekamo i po 45 minuta.”

Sporna je, kažu građani, i cijena karte od 70 centi, naročito kada svakodnevno moraju da mijenjaju prevoznike.

Taj problem će, kažu u Sekretarijatu, riješiti elektronske karte, čije je uvođenje takođe planirano za sljedeću godinu.

“Elektronska karta je benefit za građane, jer podrazumijeva da će po vjerovatno istoj cijeni karte građani moći da koriste sva vozila gradskog prevoza nezavisno koji je prevoznik u pitanju, što sad nemaju mogućnost, već moraju da plate za svaku vožnju kod drugog prevoznika cijelu vrijednost karte”, navodi Rakočević.

A cijena karte, izvjesno je, u skorije vrijeme neće padati, kako bi prevoznici mogli da ostanu u poslu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com