Početna » NOVOSTI » Prijateljski odnosi CG i Kube
Sa sastanka (foto: Predsjednik CG) Sa sastanka (foto: Predsjednik CG)

Prijateljski odnosi CG i Kube

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, danas je primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Kube, sa sjedištem u Beogradu, Adelu Majru Ruiz Garciju.

“Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje prijateljskih odnosa dvije države, saopštavajući zadovoljstvo diplomatskom misijom u Crnoj Gori ambasadorke Garsije”, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Vujanović je, kako se navodi, ukazao na vrijednost međudržavnog sporazuma o saradnji ministarstava kulture, zaključen u vremenu njenog mandata, kao i pripreme ugovorne osnove u drugim oblastima.

Takođe, naglasio je da postoji prostor za uvećanje ekonomske saradnje, posebno u pogledu prekomorskog povezivanja i trgovine.

“Ambasadorka Garsija saglasila se sa ocjenom odnosa Crne Gore i Kube, naglašavajući da je njihova ukupna sradnja u porastu. Iskazala je uvjerenje da će dvije države iskoristiti šansu daljeg unapređenja ekonomskih odnosa. Saopštila je poštovanje napretka Crne Gore u evropskim integracijama”, piše u saopštenju.

Darmanović i Ruis Garsija (foto: MVP)Darmanović i Ruis Garsija (foto: MVP)

Sa odlazećom kubanskom ambasadorkom danas se sastao i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović

“Darmanović je izrazio zahvalnost ambasadorki za doprinos unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između Crne Gore i Kube. Upoznao je sagovornicu sa napretkom koji je Crna Gora postigla na planu ostvarivanja prioriteta vanjske politike – članstvo u NATO, rezultati na putu ka EU i odnosima sa zemljama Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz MVP.

Šef crnogorske diplomatije je iskoristio priliku da izrazi žaljenje povodom posljedica uzrokovanih uraganom Irma koji je nedavno pogodio Kubu, te nadu da će kubanski narod naći snage da se izbori sa novonastalom situacijom.

“Ambasadorka Ruis Garsija je izrazila zadovoljstvo saradnjom realizovanom u prethodnom periodu i istakla da treba iskoristiti postojeće modalitete za dodatno jačnje odnosa između dvije države. Posebno je istakla saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore i važnost održanih bilateralnih konsultacija 2015. godine, kao i očekivanje da će se kvalitetan dijalog nastaviti i po dolasku novog kubanskog ambasadora”, piše u saopštenju.

 (Rtcg)

Check Also

Daleko od domovine, a dišu jednom dušom

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Najveća svjetska agencija za nekretnine počela sa poslovanjem i u Crnoj Gori

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *