Početna » NOVOSTI » Društvo » Veliko srce tivatskih vatrogasaca: Spasili albino mačka zaglavljenog na palmi
FOTO: SINIŠA LUKOVIĆ Vijesti

Veliko srce tivatskih vatrogasaca: Spasili albino mačka zaglavljenog na palmi

Da su nakon skoro dvomjesečne borbe sa velikim požarima i nedavnom spašavanju preživjelih iz brodoloma sa nepristupačnih hridina Luštice, spremni te da imaju srca i razumijevanja za razne druge mnogo manje uobičajene intervencije, pokazali su  pripadnici Slućbe zaštrite i spašavanja Opštine Tivat koji su iz krošnje velike palme na šetalištu u Donjoj Lastvi izvadili i spasili dugodlakog albino mačka Martina.

Kućni ljubimac jedne ovdašnje porodice na vrhu palme završio je bježeći od psa, a kako nije mogao da siđe zbog velikih bodlji koje rastu pri korenu svake od palminih grana, vlasnica je u pomoć pozvala vatrogasce.

Tročlana ekipa odmah je došla na lice mjesta i uz pomoć vatrogasnih skala pokušala skinuti uplašenu životunju sa drveta.

U tome ipak, nisu uspjeli sve dok nije angažovano vozilo Komunalnog preduzeća Tivat sa specijalnom hidrauličnom korpom u koju je ušao vatrogasac, uhvatio i na oduševljenje prustnih građana, na zemlju spustio uplašenog,ali nepovrijeđenog mačka.

 (Vijesti)

Check Also

Tivat: Otkazana sjednica parlamenta na zahtjev DPS-a, opozicija traži vanredne lokalne izbore

Sjednica SO Tivat na kojoj se danas pored ostaloga, trebalo raspravljati i o opozicionom predlogu odluke ...

Evropska nedjelja mobilnostu u Tivtu: Biciklistička tura, planinarenje…

Obilježavanje “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu nastavljeno je u utorak poslijepodne velikom biciklističkom turom po ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *