Brazilska predstava na FIAT-u - Volim Podgoricu

Brazilska predstava na FIAT-u

Sedmi dan Festivala internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2017, kada je zvanična takmičarska selekcija u pitanju rezervisan je za predstavu “Odsutne frekvencije 19Hz” u produkcije ExCompania de teatro iz Sao Paola u Brazilu.

Ovaj neobičan koncept biće otvoren za publiku od 10.00 do 17.00 sati na prostoru dvorca Petrovića na Kruševcu ali i ulicama našeg grada, a gosti će moći u bilo koje doba da dođu da se uključe u predstavu.

Režiju i dramaturgiju predstave potpisuju Bernardo Galegale i Gustavo Vaz, a glumu i obradu zvuka Gabriel Cavancaldi. Razočarani glumac ove priče besciljno tumara ulicama i nestaje, obuzet nedostatkom značenja sopstvene egzistencije.

Prvobitno najavljena predstava “Metamorfose” italijanskog Astragali teatra otkazana je zbog problema sa putnim ispravama učesnika koje su i pored velikih napora ostale van nadležnosti organizatora.

Po ranijem obećanju organizatora, koncert nikšićkog sastava Autogeni trening, ranije otkazanog zbog loših vremenskih prilika, biće nadoknađen publici pa će tako ovaj bend nastupiti sedme večeri festivala sa početkom u 22:00 sata u dvorištu Kuslevove kuće. Cijena ulaznice za koncert je 1 euro u zamjenu za FIAT bedž.

14.septembar je i dan kada FIAT ide na još jedno putovanje i to ovog puta na Cetinje gdje će na Trgu kralja Nikole nastupiti predstava “Bračne svađe” u produkciji Frichti Concept a po konceptu Brendana Le Dillioua koji je jedan od izvođača u paru sa Elodie Tuquet. Ovaj program FIAT realizuje u saradnji za Francuskim institutom i Fondacijom Petrović Njegoš kao i Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje.

rtcg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com